Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Kaupunginhallitus: Sivistyslautakunnan pitää etsiä teatterille rahat — Kaupunginvaltuusto ei saa teatteriyhdistyksen lisäavustushakemusta käsittelyynsä

14.09.201715:37
39
  • Pojat-musikkiinäytelmä , savonlinnan teatteri ,

    Savonlinnan teatterin Pojat saa ensi-iltansa lauantaina. Kuva: Timo Seppäläinen

Savonlinnan sivistyslautakunnan pitää etsiä omasta budjetistaan rahat, jos se haluaa myöntää teatteriyhdistykselle 82 000 euron lisäavustuksen. Kaupunginhallitus antoi lautakunnalle  myös tehtäväksi hakea asiaan pysyvän ratkaisun.

Koska kaupunginhallitus palautti asian sivistyslautakuntaan, maanantaina kokoontuva kaupunginvaltuusto ei siten saa teatteriyhdistyksen lisäavustushakemusta käsittelyynsä.

Teatteriyhdistys on pyytänyt rahaa maksakseen tämän vuoden vuokrat kaupungin kokonaan omistamalle Savonlinnasali Oy:lle. Yhdistyksen ainoa jäsen on Savonlinnan kaupunki.

Yhdistyksen vuokramenoja kasvattaa muun muassa se, että se salin vuokran kautta maksaa Savonlinnasalin lainanlyhennyksiä ja korkoja sekä vakuutuksia, joista ei tarvitsisi maksaa arvonlisäveroa, jos niitä ei kierrätettäisi vuokran kautta. Ylimääräisiin arvonlisäveroihin menee  noin 54 000 euroa.


Kaupunki maksaa teatterille 150 000 euroa vähemmän kuin se aikaisemin maksoi teatterille ja Savonlinnasalille yhteensä

Teatteriyhdistys saa kaupungilta avustusta 740 000 euroa vuodessa. Siitä se käyttää huoneistomenoihin 514 000 euroa, josta Savonlinnasalin vuokraan valtaosan 445 500 euroa.

Teatteri muutti Kisalinnasta Savonlinnasaliin vuoden 2015 alussa ja otti samalla vastuun Savonlinnasalin liiketoiminnasta. Kaupunki ohjasi teatterin muuttamaan, jotta kaupunki säästäisi 150 000 euroa vuosittain.

Kahtena ensimmäisenä vuonna maksoi yhdistykselle avustusta 890 000 euroa eli saman summan, jonka kaupunki aikaisemmin oli yhteensä käyttänyt teatteriyhdistyksen avustukseen ja Savonlinnasalin katemaksuihin, joilla maksellaan Savonlinnasalin rakennusaikaisia lainoja.

Tänä vuonna teatterin avustus on 150 000 euroa aiempaa vähemmän kuin kahtena edellisenä vuonna. Jos teatteri saisi pyytämänsä lisäavustuksen, se olisi säästänyt kaupungin menoja 65 000 euroa verrattuna aikaan, jolloin teatteri ja Savonlinnasali olivat erillään.

14.9. kello 15.36 otsikkoon lisätty maininta siitä, että kaupunginvaltuusto ei saa asiaa käsittelyynsä.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Yhdistyksen vuokramenoja kasvattaa muun muassa se, että se salin vuokran kautta maksaa Savonlinnasalin lainanlyhennyksiä ja korkoja sekä vakuutuksia, joista ei tarvitsisi maksaa arvonlisäveroa, jos niitä ei kierrätettäisi vuokran kautta." Siis mitä muuta kautta kuin vuokran kautta vuokranantaja kerää tulonsa jolla se maksaa lainat, korot ja vakuutukset?

Lähettänyt käyttäjä Tiina Strandén (kirjautumaton)
Kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä? Teatteri on koko ajan taloudellisessa pinteessä, syyttään. Teatteriväki ei ole Savonlinnasalia rakennuttanut. Tarvitsemme teatteria, ilman sitä Savonlinna on Saimaan rannalla ruikuttavien junttikaupunki. Jos vaadimme, että teatterin pitää kattaa pääsymaksutuloillaan toimintansa, voimme samalla logiikalla vaatia, että minä ja muut kaupungin rajojen sisällä autolla, pyörällä tai jalan liikkuvat maksamme erillisillä tullimaksuilla kaikki liikenneväylien kunnossapidosta kaupungille koituvat kustannukset. Tai että jäähallin on tultava toimeen Sapkon otteluiden pääsymaksutuloilla. Harkitsen jo vakavasti esittäväni valtuustossa verojen korottamista, jotta saamme pitää teatterin ja muutaman muun välttämättömän kulttuuripalvelun, ilman niitä ei kukaan sivistystä arvostava jaksa tätä kulttuuria väheksyvien, henkisten veronkiertäjien pientä, mutta kovin äänekästä kuoroa kuunnella.

Lähettänyt käyttäjä Toinen käsi ant... (kirjautumaton)
Järkyttävää ristiriitaa - strategiassa halutaan olla kulttuuri- ja sivistyskaupunki, mutta todellisuudessa aiotaan nitistää teatteri kuoliaaksi ns.sisäisillä vuokrilla. Savonlinnasali on kaupunkia, joka rokottaa teatteriyhdistystä kuin vierasta sikaa. Teatteri hoitaa konserttitoiminnankin, sekin on kohta loppuslut, kun se aiheuttaa itse teatteritoiminnalle hirveän painolastin.

Lähettänyt käyttäjä Ahneus vie peri... (kirjautumaton)
Veronmaksajille tuo Savonlinnasali on ollut taakka jo alusta pitäen. Nyt teatteri on joutunut pahaan välikäteen, maksumieheksi. Kaupungin päättäjät oveluudessaan ovat löytäneet oivan syntipukin, jolla he peittelevät aiempia huonoja päätöksiä.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Jos kaikkien pitäisi tulla omillaan toimeen, niin mihin sarjaan kuuluu tulonsiirtokansalaiset... Nehän ei tuota yhtään mitään. Kansa tarvitsee leipää ja sirkushuveja. Leipä alkaa olla monella aika tiukassa ja kohta ei ole sirkushuveista tietoakaan.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut