Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Kaupunginhallitus esittää alakoulua OKL:n rakennukseen — Kaupunginvaltuusto pääsee päättämään maanantaina

12.09.201720:23
30
  • KVL ja OKL

    Kaupunginhallitus esittää, että keskikaupungin 1.—6. luokat siirtyvät kaupungin omistamaan OKL:n päärakennukseen Kuninkaankartanonmäellä. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan kaupunginvaltuusto pääsee sittenkin päättämään normaalikoululaisten tulevan koulun paikasta maanantaina. Kaupunginhallitus esittää äänin 9—1, että keskikaupungin 1.—6. luokat siirtyvät kaupungin omistamaan OKL:n päärakennukseen Kuninkaankartanonmäellä.

Talo kunnostettaisiin perusopetuskäyttöön, ja muutto tapahtuisi syksyllä 2018. Normaalikoulu loppuu kuluvan lukuvuoden jälkeen, kun opettajankoulutus siirtyy Savonlinnasta Joensuuhun. 

Keskikaupungin alueella ei nykyisin ole muuta alakoulua kuin normaalikoulu.

Normaalikoulun yläluokat siirtyvät kaupunginhallituksen esityksen mukaan Talvisalon kouluun, kuten sivistyslautakuntakin on esittänyt. Yläkoulua varten Talvisaloon ei tarvita laajennusta. Jos myös alakoulu siirtyisi Talvisaloon, sinne tarvittaisiin laajennus.

Kuninkaankartanonmäen alakoulu toimisi hallinnollisesti osana Talvisalon koulua. 

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan Kuninkaankartanonmäelle muuttaisivat myös Talvisalon 1.—6. luokkien pienryhmät.

Kaupunginhallituksen päätös syntyi varapuheenjohtaja Teemu Hirvosen (sd.) esityksestä. Kannatuspuheenvuoron käytti varajäsen, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jonne Tynkkynen (kesk.). Samalla päätöksellä tuli kumotuksi sivistyslautakunnan päätös, jonka mukaan alakoululaisten koulupaikasta olisi vielä vaadittu lisäselvityksiä.

Äänestyksessä hävisi kaupunginjohtaja Janne Laineen esitys, jonka mukaan alaluokatkin olisi sijoitettu Talvisaloon ja rakennettu sinne laajennus.

Tiistain kokouksessa olleitten laskelmien mukaan Talvisalon laajennus tulisi kaupungille vuodessa 73 000 euroa kokonaistaloudellisesti edullisemmaksi kuin OKL olettaen, että OKL:n alakoulukäyttöön aiotut tilat jäisivät Talvisalo-vaihtoehdon toteutuessa tyhjilleen.

Kustannusero koostuu kiinteistö- ja hallintomenoista, mutta laskelmissa on otettu huomioon OKL:n pitäminen peruslämmöllä sekä myös tyhjän kiinteistön investoinnin kuoletukset.

Jos OKL:lle löytyisi muuta käyttöä ja alakoulu olisi Talvisalossa, kustannusero kasvaisi  jo 230 000 —300 000 euroon vuodessa Talvisalon eduksi.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Retro-ri (kirjautumaton)
"Kannatuspuheenvuoron käytti varajäsen, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jonne Tynkkynen (kesk.). Samalla päätöksellä tuli kumotuksi sivistyslautakunnan päätös, jonka mukaan alakoululaisten koulupaikasta olisi vielä vaadittu lisäselvityksiä." Kas näin kääntyy takki ja takki kääntyy näin...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Loistavaa, pienet alakoululaiset kuuluvat omiin ja mielellään pieniin yksiköihin. Savonlinna voi olla ylpeä siitä, että panostaa tällä tavoin alakouluihin sekä kaupungissa että syrjäkylillä. Se jos mikä houkuttelee perheitä muuttamaan tänne.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Päivänselvä ja oikea päätös. Se mikä tässä hävettää on hirveän pitkä prosessi ja varsinkin tämä varapuheenjohtajan esiintyminen asian ratkaisijana. Aikaa nimittäin olisi ollut hoitaa tämä asiallisesti ja nopeasti jo aiemmin, ei irtopisteitä kalastellen.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Perheet tuskin muuttavat tämän päätöksen jälkeen Savonlinnaan. Työpaikat tarvitaan ensin eli maksajat näille pikku kouluille. Mielenkiintoista seurata kuinka sivistystoimi pysyy budjetissaan ja kuka kantaa vastuun jos ei

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut