Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Kaupunginhallitus äänesti strategiaesityksestä kerran — Savonlinna haluaakin olla kulttuuri- ja sivistyskaupunki

12.09.201700:34
10
  • Hulikan kortteli

    Historia ja kulttuuriperintö jäivät valtuustoon menevästä strategiaesityksestä pois ehkä siksi, että niitä strategiaan ehdottaneessa kuntalaispalautteessa asiasta esimerkiksi nostettiin Hulikan kortteli. Kuva: Antti Varonen

Savonlinnan kaupunginhallitus teki ensi maanantaina kokoontuvalle valtuustolle esityksensä kaupunkistrategiasta.

Kaupunginhallitus äänesti yhden kerran.

Jouni  Koskela (kd.) esitti, että kaupunkikeskustan ja taajamien kehittämisessä otettaisiin huomioon alueiden historia ja kulttuuriperintö. Historia ja kulttuuriperintö kuitenkin jäivät valtuustoon menevästä esityksestä pois äänin 7—4.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk.) arvioi, että strategiaehdotus on jo aika pitkälle hiottu.

Oravin valtuustoseminaarin esitykset olivat pitkälti mukana jo kaupunginjohtajan pohjaesityksessä.

Esitys kaupungin visiosta on muuttunut. Nyt kaupunginhallitus esittää, että Savonlinna olisi kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä.

Aiemman esityksen oopperakaupunki on siis muuttunut kulttuuri- ja sivistyskaupungiksi.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä ***** (kirjautumaton)
Kulttuuri ei tunnetusti elätä. Jos tuo oli tärkein pointti strstegiassa niin tämä homma on taputeltu. Miten tuo muutetaan ympärivuotiseksi menestyskonseptiksi ja euroiksi? Toinen on sivistyskaupunki. Tuolla kyllä viimeistellään naurunalaiseksi joutuminen. Vai onko teatterikorkeakoulu muuttamassa Savonlinnaan? Tuskin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ensi töikseen strategian toteutumiseksi kaunginhallitus pyrkii lopettamaan teattrin. Tämä johtaa siihen että Savonlinnasalilla ei ole toimijaa, konsertit loppuu ja sali menee kiinni. Veronmaksajat maksavat salin velat. Miten valtaisan hienosti strategiaa toteutetaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Päättäkää se strategia, oli se mikä tahansa ja alkakaa tehdä asioita sen eteen. Jos visio on kulttuuri- ja sivistyskaupunki, niin panostakaa siihe KUNNOLLA. Eikä mitään lillukanvarsia. Tehkää rohkeita päätöksia ja investointeja. Uskokaa siihen, että se kantaa ja tukekaa näitä tahoja. Ei ne asiat paperilla muutu, vaan konkreettisissa teoissa. Jos aikaisemmin visio on ollut Oopperakaupunki, niin se on kyllä liian suppea. Miettikää mikä on savonlinnan identiteetti, se ei voi olla vain ooppera ja Olavinlinna, vaikka vahvoja ja näkyviä asioita ovatkin. Kaupungin markkinointikin vois nostaa paremmin ja monipuolisemmin esille Savonlinnan moninaisuutta. Jatkuvasti näkee vain kuvia Olavinlinnasta ja Saimaasta. On täällä paljon muutakin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Maakuntauudistus tulee muuttamaan kaikkien kuntien roolia palvelujen tuottajana. Kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät pois kuntien vastuulta, niin sivistys- ja kulttuuritehtävät nousevat kunnan tärkeimmiksi tehtäviksi. Kulttuuri ja sivistys voivat hyvinkin toimia Savonlinnassa kehityksen tärkeänä moottorina ja vetovoimatekijänä. Niihin kannattaa joka tapauksessa panostaa jo nyt. Sivistys- ja kulttuuripalveluihin sisältyy kuitenkin paljon enemmän kuin yliopisto, ooppera ja teatteri. Tarkempia tietoja voi katsoa esim. kaupungin nettisivuilta. Oopperajuhlat kestävät noin kuukauden. Jotkut pitävät niitä savonlinnalaisille näyttäytyvänä sivistyksen ilmentymänä, ja toiset taas jokakesäisenä kulttuuritapahtumana, johon on joskus mukava osallistua. Oopperajuhlien lisäksi Savonlinnassa on toki paljon muutakin kulttuuritarjontaa. Ja Savonlinnaan jää kyllä sivistystä, vaikka opettajainkoulutus siirtyykin muualle. Oopperajuhlat eivät riitä tekemään Savonlinnasta kansainvälistä sivistys- ja kulttuurikaupunkia. Kaupunki on kuitenkin ollut asiassa aktiivinen. Koulutuksen alalla on jo yhteistyötä Kiinan ja Venäjän kanssa. Lisäksi Savonlinnalle on myönnetty Euroopan aluekehitysrahaston ja valtion rahoitusta monivuotiselle hankkeelle, jonka tarkoituksena on valmistella ja testata perustamisedellytyksiä koulutusvientiä varten. Savonlinna valitsi strategiansa hyvin, vastuualueiden muutosta ennakoiden! .

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut