Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Kaupunginhallituksen niukka enemmistö haluaa laskea esioppilaat koulun oppilasmäärään — Kallislahden koulua ei esitetä lopetettavaksi

12.09.201700:06
6
  • Kallislahden koulu

    ​ Kaupunginhallitus ei komentanut sivistyslautakuntaa valmistelemaan Kallislahden koulun lakkauttamista. Kuva: Satumaari Ventelä

Savonlinnan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että myös esioppilaat lasketaan mukaan, kun arvioidaan, onko koulun oppilasmäärä laskenut alle lakkautusrajan. Kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2015, että lakkautusraja on 25 oppilasta.

Kaupunginhallitus esittää myös, että koulua ei lakkautettaisi automaattisesti, jos oppilaita on 2—3 vuoden ajan alle 25. Jos oppilasennuste lähivuosina taas nousee yli 25:n asia esityksen mukaan tuotaisiin valtuuston ratkaistavaksi.

Kaupunginhallitus teki esityksensä valtuustolle äänin 6—5 eikä komentanut sivistyslautakuntaa valmistelemaan Kallislahden koulun lakkauttamista.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä 7.30 käyttäjä (kirjautumaton)
Kyllä vain, demarit, vihreät ja kokoomus äänestivät muutosesitystä vastaan: http://dynasty.savonlinna.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20174941-11 . Kokoomus ja demarit ovat käsittääkseni aiemmin profiloituneet sivistyksen koulutuksen puolesta puhujina, mutta onko nyt niin, että kun kaupungin keskustassa myllerretään Norssilla niin pienet koulut lakaistaan tulevaisuudessa pois? Toivottavasti nuorilla demareilla on valtuustossa järkeä enemmän kuin monta kautta istuneilla. Naurettavaa kutsua maalaisia eliitiksi :-D. Kyllä maalle mahtuu muuttamaan!

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hieno asia, niin alueen ja koulua käyvien lasten ja heidän perheidensä kannalta. Kaikki eivät halua asua kaupungissa ja on hienoa, että lapset voivat saada koulutusta lähellä kotia myös maaseudulla.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut