Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Kärsimysten kivet mukana kiinteistökaupassa

23.02.201623:00
1
  • Muistomerkki Kärsimysten kivet valmistui vuonna 1958, sata vuotta maaorjuuden päättymisen jälkeen.

Parikkalassa sijaitseva Koitsanlahden hovi myydään tarjouskilpailulla. Hovi on ainoa Suomen nykyisellä alueella sijaitseva lahjoitusmaakartano ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde.

Vuonna 1849 valmistuneen päärakennuksen lisäksi myyntiin tulee  muun muassa talli- ja vajarakennus, maakellari, käymälä, leikkimökki, muistomerkki ja viitisen hehtaaria maata. 


Senaatti-kiinteistöt hakee hovinmäelle vastuullista ja asianmukaiseen hoitoon sitoutuvaa sekä riittävät resurssit omaavaa uutta omistajaa. Tavoitteena on, että uusi omistaja voisi säilyttää mahdollisuuksien mukaan rakennukset osin tai kokonaan myös yleisölle avoimessa käytössä.  

Peruskorjausvelkaa on kertynyt kosolti. Yli puolenkymmentä vuotta sitten tehdyn kuntoarvion mukaan tallirakennuksen kunnostuksen arvioitiin maksavan 130 000 euroa ja päärakennuksen peruskorjaus 450 000 euroa.

— Kiinteistöjen parasta suojelua on niiden aktiivinen käyttö. Omistajan tulee kyetä huolehtimaan historiallisesta kohteesta sen suojeluarvot ja -tavoitteet huomioon ottaen, todetaan Senaatti-kiinteistöjen tiedotteessa.

Hovi siirtyi Museovirastolta Senaatti-kiinteistöille vuoden 2014 alussa, jolloin myyntivalmistelut aloitettiin. Hovissa on ollut hiljaista 1990-luvun alusta lähtien, jolloin museo suljettiin.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä "työnorjat sorr... (kirjautumaton)
Eikös näin merkittävä muistomerkki olisi syytä siirtää vaikka Parikkalan torille muistuttamaan ihmisten orjuuttamisesta, tämähän on tänäkin päivänä vielä maailmassa asia josta ainakin juhlapuheissa kovasti puhutaan joten ei muuta kuin talkoot pystyyn merkin siirtämiseksi.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut