Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Käräjäoikeuden kanslia loppumassa Savonlinnasta ja istuntopaikka Pieksämäeltä

Päivitetty: 11.02.201611:00
33
  • Savonlinna menettää käräjäoikeuden kanslian, jos ministeri Jari Lindströmin esitys toteutuu. Kuva: Soila Puurtinen

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) esittää käräjäoikeuden kanslian lakkauttamista Savonlinnassa sekä käräjäoikeuden istuntopaikan lakkauttamista Pieksämäeltä. 

Savonlinnaan jäisi käräjäoikeuden istuntopaikka.

Hallituksen esitys asiasta on tarkoitus antaa eduskunnalle  syksyllä. Uudistus on määrä toteuttaa vuonna 2018.  Uudistukseen liittyvät yt-neuvottelut käynnistetään maalis-huhtikuussa 2016.

Etelä-Savon käräjäoikeus jää edelleen Mikkeliin.

Käräjäoikeuspaikkakuntien määrä vähenee Lindströmin esityksen mukaan 20:een, kun käräjäoikeuksia nyt on 27. Kanslia lakkaisi yhdeksältä paikkakunnalta ja istuntopaikka 14 paikkakunnalta.

Uudistuksen tavoitteena on vahvistaa käräjäoikeusverkoston rakennetta siten, että oikeusturvan saatavuus ja lainkäytön laatu voidaan turvata muuttuvassa toimintaympäristössä. Tämä edellyttää käräjäoikeuksilta riittävän suurta kokoa. Kun käräjäoikeuksista muodostetaan hallinnollisesti suurempia kokonaisuuksia, voidaan työmäärä ja resurssit jakaa nykyistä tasaisemmin. Uudistuksella vastataan myös oikeushallintoon kohdistuviin merkittäviin säästötavoitteisiin ja menopaineisiin.

Pieksämäen, Savonlinnan ja Mikkelin käräjäoikeudet yhdistyivät maakunnalliseksi Etelä-Savon käräjäoikeudeksi vuonna 2010. Silloin Savonlinnaan jäi Etelä-Savon käräjäoikeuden kanslia ja Pieksämäelle istuntopaikka.

Korjattu 11:08 Mikkelissä toimii Etelä-Savon käräjäoikeus

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Keskustan ja perussuomalaisten politiikka jyrää Savonlinnaa. Kohta on kaikki menetetty Turusen ja Kososen takia. He lupasivat vaaleissa hoitaa Savonlinnan asioita. Nyt menetetään kaikki.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä