Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Kansanedustaja kanteli oikeusasiamiehelle virkamiesten nuivasta suhtautumisesta susiuhkaan

Päivitetty: 27.01.201621:45
6

Kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk.) on kannellut eduskunnan oikeusasiamiehelle Luonnonvarakeskuksen virkamiesten toiminnasta susikannan hoidossa.

Hoskonen väittää virkamiesten vähättelevän susihavaintoja ja kutsuvan metsästäjäliiton edustajia valehtelijoiksi.

Hoskosen mukaan Pohjois-Karjalassa ja varsinkin rajakunnissa kuten Nurmes, Lieksa, Tohmajärvi, Kitee ja Ilomantsi susikanta on kasvanut niin suureksi, että havaintoja tehdään jo kuntien keskustaajamissa.

Havainnoista on kerrottu Luonnonvarakeskukseen useita kertoja, mutta Hoskosen mukaan viesti ei mene perille.

Hoskosen mielestä susia on maaseutukunnissa liikaa.

 

Uutisen kommentointi on suljettu.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä tappajalehmä (kirjautumaton)
Toivottavasti tämä Hoskonen on tärkeämmistä asioista paremmin kartalla kuin näistä susiasioista. Vai onko tuollainen tiedon taso kovinkin yleistä kansanedustajilla? Joskus kyllä vähän pelottaa että on. Hoskoselle tiedoksi, että Suomessa susi on viimeksi tappanut ihmisen vuonna 1881, 1930-luvulla on kadonnut tyttö jota on väitetty myös sudensyömäksi. Mutta viimeinen varma tapaus on siis jo heti tuossa 135 vuoden päässä. Hoskosen kannattaisi selvittää vaikka että montako ihmistä lehmä on tappanut Suomessa 2000-luvulla. Vai eikö sovi agendaan. PS. Minun mielestäni Suomessa on kansanedustajia liikaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Montakymmentä koiraa eli perheenjäsentä syöty/tapettu pohjois-karjalassa viime kuukausina. Ihan asiaa Hoskonen kyselee. Huuhaata ja tämän hetken susitilanteen tietämättömyyttä on tämä susi-ihannoitsijoiden huutelu. Herätkää jo!

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä