Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Kaj Turunen: Perussuomalaiset ja Soini puolustavat Savonlinnan kampusta

29.01.201622:14
46
  • Kaj Turunen

    Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen. Kuva: Antti Varonen

Perussuomalaiset ministerit puolustavat opettajankoulutuksen säilyttämistä Savonlinnassa, kertoo puolueen kansanedustaja Kaj Turunen. Savonlinnalainen kansanedustaja kertoo käyneensä torstaina keskusteluja puolueensa ministerien ja puheenjohtaja Timo Soinin kanssa.

Turusen mukaan puolueen kanta on yksiselitteinen.

- Ministerit puoltavat opettajankoulutuksen jatkamista Savonlinnassa, puheenjohtaja Soini mukaan lukien. Koulutuksen keskittäminen Joensuuhun ei ole oikea ratkaisu, Turunen sanoo.

Turusen mukaan Itä-Suomen yliopiston johto hakee keskittämissuunnitelmilla helppoa ratkaisua, joka tulisi olemaan veronmaksajille kallis ratkaisu.

Kansanedustaja on huolissaan päätöksen vaikutuksista erityisesti elinkeinoelämään ja Oopperajuhliin. Turusen mukaan koulutuksen keskittäminen Joensuuhun maksaisi yhteensä 136 miljoonaa euroa. Summa perustuu Turusen mukaan Joensuun kaupungin ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n laskelmiin.
– Koulutuksen loppuminen Savonlinnasta suistaisi kaupungin kriisikunnaksi ja valtion erityistukien piiriin 850 opiskelijan ja noin sadan työpaikan siirtyessä Joensuuhun. 136 miljoonaa euroa yhteiskunnalle on kova hinta.

– Hulluinta koko siirtohankkeessa on, että kaikki se infra, joka Savonlinnassa jäisi tyhjilleen, jouduttaisiin Joensuuhun rakentamaan uudestaan.

Turusen mukaan asiaa puidaan helmikuussa ministerityöryhmässä, jota johtaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Kokoomukselta mukana on myös säilyttämistä aiemmin puoltanut mikkeliläisedustaja Lenita Toivakka.

Perussuomalaisista mukana ovat Hanna Mäntylä ja Jari Lindström, keskustalta Olli Rehn ja joensuulainen Anu Vehviläinen.

Turunen ei halua ottaa tarkemmin kantaa mihin toimiin Perussuomalaiset on valmis ryhtymään Savonlinnan kampuksen puolustamiseksi.

- Opetusministeri on tässä avainasemassa. On mahdollista, että asia päätetään hallituspuolueiden neuvottelujen kautta. Silloin kolme ässää tekevät päätöksen, Turunen sanoo.

Turusen mukaan järkevin ratkaisu olisi päättää viiden vuoden erillisrahoituksesta yliopiston vuonna 2016 päättyvän tuloskauden jälkeen.

- Sitten tehtäisiin pidempiaikainen ratkaisu, esimerkiksi 20 vuodeksi tai pidemmäksi aikaa, Turunen ehdottaa.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Loistava uutinen! Soini on siis jo Savonlinnan kampuksen säilymisen takana. Nyt täytyy siis varmistaa, että jompi kumpi muista ässistä - Sipilä tai Stub - on samaa mieltä. Hyvä Perussuomalaiset! Vaikka puoluetta on paljon parjattu, se on kuitenkin selkeällä, kansaa palvelevalla linjalla. Taidan ensi vaaleissa äänestää Persuja.

Lähettänyt käyttäjä Asiantuntija (kirjautumaton)
Hieno homma, että tukea löytyy. Muistakaa kuitenkin se, että Savonlinnan yliopistokampuksen puolustaminen ei ole opettajakoulutuksen puolustamista. "Savonlinnan OKL" on Itä-Suomen yliopiston kasvatustieteen tiedekunnan opettajankoulutuslaitoksen sivutoimipiste ja se tullaan toimintoihin tehoa etsittäessä lakkauttamaan. Katse on kohdistettava kaikkeen muuhun erinomaiseen ja omaleimaiseen sekä säilyttämisen arvoiseen, jota kampuksella on tehty ja tehdään. Tällaisia ovat käsityötiede, matkailun tutkimus ja -koulutus sekä vaikkapa ns. Saimaan ekotieteet. Näillä on ollut/on vahva sidos seutuun ja perusteltu paikkansa. Valitettavasti laajalla sydämellä ja intohimolla omiaan puolustavia esimiehiä nykyään on harvemmassa. Savonlinnan kampusta ei pystytä puolustamaan vastustamalla muutosta. Sitä on puolustettava esittämällä realistisia ja innovatiivisia vaihtoehtoja sekä sitoutumalla kovaan kehittämistyöhön.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä