Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Käenkellon päiväkodin tilalle suunnitellaan nyt pikavauhdilla uusia tiloja

09.02.201718:05
2
  • Käenkellon vuoropäiväkoti, Rantasalmi

    Käenkellon päiväkodin tilalle tarvitaan uudet tilat, sillä vanhasta rivitalosta tehty päiväkoti ei vastaa nykyajan vuoropäivähoidon tarpeisiin. Kuva: Tuija Pauhu

Rantasalmen päiväkotitilojen suunnittelu etenee. Uusi työryhmä alkaa lähipäivinä suunnitella vaihtoehtoisia tiloja nykyisen Käenkellon päiväkodin tilalle, jotka sijaitsevat Honkakujalla.

— Alun perin tilat on rakennettu rivitaloksi ja ne on muutettu päiväkodiksi. Toiminnallisuus ei vastaa tarkoitusta, kun normaaleista asunnoista on väkisin tehty päiväkoti, kertoo Rantasalmen hallintopäällikkö Harri Korhonen, joka on uuden päivähoitoyksikön suunnittelutyöryhmän koollekutsuja.
Myöskään kiinteistön ikä ja kunto eivät Korhosen mukaan vastaa tätä päivää. 

Viime vuoden aikana kartoitettiin mahdollisia kunnassa olemassa olevia tiloja, jotka voitaisiin remontoida vuoropäiväkodin käyttöön. Asiaa selvittäneen vapaamuotoisen työryhmän näkemyksen mukaan paras ratkaisu olisi, että Kerttulan päiväkodin yhteyteen rakennettaisiin lisäsiipi vuoropäiväkodin tiloiksi.
Tällöin kaikki päivähoidon lapset olisivat saman katon alla, mistä olisi monenlaista hyötyä. Päiväkoti voisi pärjätä yhdellä keittiöllä ja henkilökunta voisi helpommin paikata toistensa poissaoloja, mikä voisi parantaa lasten turvallisuutta. 
Kerttulan laajennusta perustellaan myös päiväkodin keskeisellä sijainnilla. Lapsilla olisi päiväkodista lyhyt matka kirjastoon, rantapuistoon, jäähalliin, harjumetsään ja muihin liikuntatiloihin. 
Muina vaihtoehtoisina päiväkotitiloina tutkittiin kunnantalon alakerta, seurakunnan Kirkkorinteen tila, Järviluonnonkeskus, Kotivalo-kiinteistö ja nykyinen Käenkellon päiväkoti.

Uusi työryhmä ottaa huomioon kaikki vaihtoehdot. Päätöksiä on tarkoitus saada aikaan nopeasti, sillä vaihtoehdon valitsemisen jälkeen tarvitaan vielä aikaa rakennustöiden suunnitteluun.
Työryhmään kuuluu kunnasta Harri Korhosen lisäksi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eero Sistonen (kesk.) ja varhaiskasvatuksen esimies Tiina Vepsä sekä Järvi-Saimaan Palveluista kiinteistöinsinööri Oiva Turunen ja heidän sijaisensa. Lisäksi Käenkellosta on henkilöstöedustus.
Päiväkotitilojen suunnitteluun on varattu kunnan budjetissa tälle vuodelle 50 000 euroa ja toteuttamiseen on suunniteltu ensi vuodelle miljoonan euron määrärahaa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä haloo (kirjautumaton)
Alunperin päiväkoti siirrettiin pikavauhtia nykyiseen paikkaansa, vaikka päättäjien tiedossa oli asunnon käyttökelvottomuus asuinkäyttöön ja todetut sädesienimittaukset, joita jälkeen päin seliteltiin perunoiden pesemisellä mittauspäivänä. Toivottavasti nyt ollaan vastuullisempia lasten terveyden suhteen. Jos kyseinen paikka olisi ollut yksityinen päiväkoti olisi se suljettu, jo kymmenen vuotta sitten.

Lähettänyt käyttäjä kipakka (kirjautumaton)
Olisiko jo aika Rantasalmella alkaa tekemään päätöksiä terveys edellä tai vaihtoehtoisesti ennakoivasti eli ajoissa puuttuen ongelmiin. Toiminnallisuus on liian kulunut sana jo miun korviin. Voisi suoraan sanoa että sisäilmasta oireillaan. Tässä tapauksessa varmaan jo paljon enemmän kuin oireillaan. Miksi kunta ei hyödynnä kunnasta löytymää omaa osaamista esim puu/hirsirakentammista. Rakennettaisiin kerralla kunnolla eikä maalilla paikaten tai hometta lattiasta raaputtaen(sekin nähty). Jos kunnalla ei ole varaa palkata kunnon kuntotutkijaa niin voin kipaista paikalle homenokkani kera. Se ei ole vielä kertaakaan pettänyt tai kertonut väärin.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä