Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Juvan Tryffelikeskuksen projektirahoitus päättyy 2016 - uusia suunnitelmia hierotaan

15.03.201614:00
4
  • Juvan tryffelikeskus on löytänyt uusia kasvatettuja tryffelisieniä keskuksen koealoilta. Tryffeli. Tryffelit.

    Juvan Tryffelikeskuksen koealoilta löytyneitä tryffeleitä vuonna 2013. Tryffeleiden kilohinta on kalleimmillaan jopa tuhansia euroja. Kuva: Taru Hokkanen

Juvan kunnanhallituksessa pohdittiin maanantaina Tryffelikeskuksen tulevaisuutta. Tähän saakka sen toiminta on perustunut Aalto-yliopiston ja kunnan väliseen yhteistyösopimukseen.

Juvan yritysasiamies Antti Kinnusen mukaan yleistä kehittämisrahoitusta ei todennäköisesti ole enää käytettävissä. Rahoitus päättyy kuluvan vuoden lopussa.

Rahoitus on ollut katkolla monta kertaa ennenkin, Kinnunen huomauttaa.
— Toiminta on perustunut määräaikaiseen projektirahoitukseen. Nyt mietitään, mitä vaihtoehtoja olisi organisoida toimintaa niin, että se olisi pysyvämmällä pohjalla. Enemmän omilla siivillään.

Tryffelikeskuksen johtaja Salem Shamekh totesi jo viime vuonna, että kaupallistaminen olisi mahdollista vuonna 2017. Keskus on pian vedenjakajalla. Yritystoiminnan ja tutkimuksen on eriydyttävä omille puolilleen.

Yritysasiamiehen mukaan uusista linjauksista tiedetään enemmän muutaman viikon kuluttua.
— Teemme parhaillamme laskentaa, valmistelua ja suunnittelua, että keskuksen toiminta lähtisi itsenäisemmäksi, eikä olisi pelkästään kunnan ja EU-projektin rahojen varassa, Kinnunen sanoo.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
On kallista laatua juttujen perusteella. Kesätryffeli maksaa Italiassa sesongin aikana n. 200 euroa kilolta joten kaukana ollaan tavoitteesta. Valkoista tryffeliä lienee turha haaveillakaan näillä leveyksillä. Sen osalta kilohinta voisikin nousta korkeammalle. Olisi asiallista julkaista mikä laji on kyseessä ennenkuin puhutaan kilohinnoista ja upotetaan verorahaa nollatutkimuksiin.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä