Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Jorma Silvasti: Putinin vierailu on hieno huipennus itsenäisyysvuodelle

19.07.201713:50
1
  • Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti uskoo, että Putinin vierailun merkitys on koko alueelle suurempi, kuin moni ymmärtää. - Se on myös suuri kunnia juhlille ja itsenäisyysvuodellemme. Kuva: Timo Seppäläinen


Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti on erittäin iloinen siitä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee oopperajuhlilla presidentti Sauli Niinistön kutsumana.
Putin seuraa Pjotr Tshaikovskin Jolanta-oopperan esityksen 27. heinäkuuta. Kyseessä on Moskovan Bolshoi-teatterin vierailuesitys.
— Putinin vierailun merkitys juhlille ja koko seutukunnalla on arvaamattoman suuri. Ehkä me emme aivan ymmärräkään, kuinka suuresta asiasta on kyse, sanoo Silvasti.
— Venäjä on edelleen supervalta, jonka päämiehen toimintaa seurataan kansainvälisestikin erittäin tarkasti. Voi olla, että Savonlinnan nimi tulee tätä kautta entistä tunnetummaksi ympäri maailman.
Silvastin mukaan on symbolisesti merkittävää, että Sauli Niinistö haluaa tuoda Venäjän päämiehen linnaan, joka on rakennettu sotakoneeksi ja joka nyt toimii kulttuurin näyttämönä.
— Nyt entisessä sotalinnassa käydään kansainvälistä dialogia. Tämä on minusta äärimmäisen hieno asia, ja nostaa linnankin merkitystä kansainvälisesti.
Silvasti ei ole pahoillaan siitä, että Niinistö ei näe esimerkiksi oopperajuhlien omaa tuotantoa olevaa teosta.
— Vierailijoiden teokset ovat osa oopperajuhlien ohjelmistoa. Meille ei ole oleellista, minkä teoksen korkea-arvoiset vieraat näkevät, vaan kaikki juhlien ohjelmassa olevat teokset ovat yhtä merkittävä osa juhlia.
Kun Silvasti suunnitteli kesän 2017 ohjelmaa, hän halusi nostaa esille myös Suomen naapurimaat ja maat, joilla on pitkä yhteinen historia Suomen kanssa. Alunperin oli ajatus kutsua vieraat Venäjältä ja Ruotsista, mutta Tukholman kuninkaallisen oopperan vierailusta on vain muutama vuosi. Niinpä läntiseksi vieraaksi valikoitui Madrid, itäiseksi Moskovan Bolshoi.
— Putinin vierailu korostaa myös oopperajuhlien itsenäisyysteemaa, jossa naapurimaa on tärkeällä sijalla. On todella suuri kunnia, että Putinin itsenäisyyden juhlavuoden vierailu kohdistuu juuri Savonlinnaan ja oopperajuhlille.

 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Laila H Flink, ... (kirjautumaton)
" Arvoisa oopperajuhlien taiteellinen johtaja , Jrma Silvasti ". Putinin vierailu koko alueelle on suurempi kuin moni ymmärtää . Se on suuri kunnia juhlille ja itsenäisyysvuodelle. Legentojen sisältöä ovat vaikuttaneet niiden syntyajan dynaamiset ja poliittiset tarpeet. --Savonlinna lehti kirjoittaa v. 1893 . On koittanut Suomen kansalle kallis arvoinen aika, saamaan monipuolista kulttuuria . Tämä on tärkeimpiä hetkiä Suomen kansan ja kirkonkin historiassa , sen kautta laskettiin perustus vuosisatojen kehitykselle. --Ne kukkulat jotka tuolla kohottavat vehreät metsän latvain takaa , olivat Ruotsin aluetta, tämä kallio pohja joka meitä nyt kantaa , jolloin huomasimme , että kansat olivat vihollisia toisilleen . Raja tarvitsi sittemmin rajan turvaksi Olavinlinnan . Sen jyrkkä kallio tuolla mustan virran keskellä , joka vielä tänäpäivänäkin kantaa tätä iäkästä vanhusta , muistoa muinaisista ajoista . Näistä tiesivät maan salomaat , laaksot ja vaarat sekä puut todisteina. Huomattava aikakausi lehti " Aito Suomalainen ", oli perustettu pääkaupunkiseudulla , tämä lehti oli puolueeton . Lehden kautta voimme kehittää omaa Suomalaista kansan kohottamista , kaikessa laajuudessaan , sille kuuluvalle isäntävaltaan omassa maasamme ja ettei nuorten ihmisten koskaan tarvitsisi etsiä yhteiskunnallista osaamista vierailta veräjiltä . " Putinin vierailu korostaa myös oopperajuhlien itsenäisyys teemaa ". Jossa naapurimaa on tärkeällä sijalla . On suuri kunnia , että Presidentti Putinin vierailu kohdistuu , Savonlinnaan ja eritoteen oopperajuhlille. --Onnea taiteelliseelle johtajalle Jorma Silvastille.l.h.f

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut