Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Jäänmurtaja Protector ei päässyt torstaina Puhokseen

Päivitetty: 14.01.201620:30
9
  • Jäänmurtaja Protector Savonlinnan Citymarketin satamassa odottamassa lähtöä vesille.

jäänmurto, jäänmurtaja, Protector, jää, talvi, lumi, vesi, vesistö, väylä, liikenne

    Jäänmurtaja Protector on Saimaan tämänhetkisestä murtajakolmikosta tehokkain. Kuva: Petri Vanhanen

Jäänmurtaja Protector ei päässyt avaamaan  väylää torstaina Kiteen Puhokseen. Jää oli niin tiukkaa teräsjäätä, että murtaja oli aivan suorituskykynsä äärirajoilla.
Ylitarkastaja Jukka Väisänen Liikenneviraston talvimerenkulun osastolta sanoo, että murtaja haluttiin säilyttiin ehjänä tämä avustuskausi loppuun.
– Siksi oli helppo tehdä päätös, ettei Puhokseen enää tänä talvena avusteta rahtialuksia.
Saimaan kanavassa oli torstaina iltapäivällä yksi alus, joka joutui vaihtamaan määräsataman Puhoksen sijaan Varkauteen. Laivan tarkoitus oli hakea lasti Puhoksesta.
Tämän aluksen lisäksi ei ole tiedossa muita varmoja tulijoita.

Protector oli mennyt etukäteen avaamaan väylää valmiiksi. Sen lisäksi Saimaalla murtavat jäätä Meteor ja Iso-Pukki, jotka ovat teholtaan pienempiä kuin Protector.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä -€- (kirjautumaton)
Kuka sen satoja kilometrejä pitkän väylän avaamisen maksaa? Tuskin se firma joka hyötyy rahtikustannuksissa vaan veronmaksajat. Miksei kuskata puhoslaisia rahteja rautateitse Kotkaan? Ratahan on siinä vieressä.

Lähettänyt käyttäjä Ss (kirjautumaton)
Arppen jäänmurtosopimus meni aikanaan kilpailutuksen myötä muille toimijoille ja alus jäi talvikaudeksi ns. Osittain Työttömäksi jäänmurron osalta. Mopro oy joka on yksityinen yritys, ei yksinkertaisesti pystynyt pitämään yllä kannattamatonta alusta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tässä ois vinkki ihan toimitukseen asti. Meteor ja Rahtialus Elke seisoo Savonlinnan syväsatamassa ja odottaa Protectoria avuksi, ei näy ilman liikkeeseen pääsevän enää. Olokeepa hövelit vuan ja kirjottakee.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä