Torstai, 27. huhtikuu 2017
Merja

Islanninhevosia nähdään pian Punkaharjun kansallismaisemassa

17.02.201719:48
2
  • Vaellustalli Aurinkolaukan islanninhevoset Odin (takana) ja Hjrullur ovat luonteeltaan sosiaalisia. Kuva: Soila Puurtinen

Punkaharjulaisen Aurinkolaukan Harjutallin islanninhevoset lasketaan laiduntamaan ensi kesänä Punkaharjulle hoitokoti Finlandian naapuriin.

Laidunalueeksi on katsottu hoitokotia lähettyvillä oleva Mäntyniemi, joka on osa Punkaharjun luonnonsuojelualuetta.

Vaellustalli Aurinkolaukka, Metsähallitus ja Kruunupuisto ovat sopineet, että tallin hevoset piristävät ensi kesänä Punkaharjun matkailupalveluja.

Toimijoiden mukaan hevosvaellus, sekä muukin hevostouhu ja -toiminta täydentävät erinomaisesti Punkaharjun kansallismaiseman palveluja matkailijoille.

Yrittäjä Soile Lötjönen Aurinkolaukasta kertoo, että tallin laumaan kuuluu yhdeksän islanninhevosta, joista yksi on yksityisessä omistuksessa.

— Parhaassa vaellusiässä islanninhevoset ovat hieman yli 10-vuotiaina, hän kertoo. Hän on pyörittänyt hevostallia Punkaharjulla vuodesta 2004.

Aurinkolaukan hevoset ovat tottuneita vaellusratsastuksille. Ne ovat tarjonneet vaelluselämyksiä Punkaharjun Harjutiellä ja metsässä vaelluspoluilla. Ensi kesänä ratsastamaan voi lähteä vaikka Luonnonvarakeskuksen metsäntutkimuspuistoon.

Islanninhevoset ovat Soile Lötjösen ja Leena Paaskosken mukaan hyvin rauhallisia ja sosiaalisia kumppaneita.

Lötjönen on suunnitellut Aurinkolaukan tallin konseptin yhdessä islanninhevosharrastaja Paaskosken kanssa.

— Islanninhevoselle on myös luontaista, että sen vaellusaskellus on tasainen, naiset sanovat.

Metsähallituksen erikoissuunnittelija Arto Vilén sanoo, että Metsähallituksessa ollaan kovasti iloisia ensi kesän uusista suunnitelmista.

— Tämä on erinomainen tapa edistää ja laajentaa kestävää luontomatkailua Punkaharjun kauniissa maisemissa.

— Tässä ollaan silläkin tavoin aivan trendiaallon huipulla, että viime aikoina erityisesti myös lasten ja nuorten liikunnasta on riittänyt puhetta paljon. Uskomme, että vaellukset tai muu ratsastus saa nämäkin ikäryhmät liikkeelle, Vilén arvelee.


 

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut