Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Hyvästi Jouko – Pohjois-Euroopan ahkerin poliittinen pilapiirtäjä jätti Itä-Savon ja Länsi-Savon

01.02.201621:45
4
  • Pilapiirtäjä JOUKO Jouko Innanen

    Jouko ja Tiina Innanen muuttivat Sulkavan Rahkolaan vuonna 2007. He ostivat kylän koulun, jossa oli keväällä laulettu viimeinen Suvivirsi. Kuva: Jaakko Avikainen

Joukon viimeinen piirros Itä-Savossa ja Länsi-Savossa julkaistiin sunnuntaina 31. tammikuuta. Joukon ensimmäinen piirros Länsi-Savossa ilmestyi 2. tammikuuta 1989. Itä-Savoon hän piirsi vuodesta 2004.

Itä-Savon ja Länsi-Savon lisäksi Jouko on ollut myös Iltalehden ja Turun Sanomien piirtäjä. Espoolaisen Länsiväylän lukijoille Jouko on Joke.

Ensi viikolla Joukon tussista syntyy enää viisi piirrosta, sillä hän jatkaa piirtämistä vain Iltalehteen.

– Ei  ole kysymys siitä että lopettaisin, vaan piirrän tästä eteenpäin  suunnilleen yhtä paljon kuin muutkin pilapiirtäjät, sanoo Jouko Innanen.

Hän huomauttaa myös, että tahdin harventaminen on hänen oma tahtonsa, ei esimerkiksi päätoimittajan päätös tai YT-neuvottelun tulos.

Noin 20 000 piirroksen kokemuksella Jouko tietää, miten piirros toimii.
– Pilapiirroksen asema lehdessä on suhteellisen vahva. Kun piirros puuttuu edellisen päivän uutiseen, lukija tekee johtopäätöksen, että aihe on tärkeä.

Piirros vahvistaa poliitikon sanomaa. Tästä seuraa, että piirtäjä vaikuttaa yhteisten asioiden hoitoon myös olemalla piirtämättä. Jos piirtäjä ei kommentoi, poliitikon sanoma ei ole oleellinen.

Maanantaista alkaen Joukon pitää ideoida vain yksi piirros päivässä.

Hän toivoo, että tuloksena on valmiimpia, perustellumpia piirroksia, jotka pystyy epäröimättä allekirjoittamaan.

Tiina Innasen mielessä on yhteinen projekti: Joukon ja Tiinan taulut. Jokaisella kuvalla on kaksi tekijää, jotka ”keskustelevat” kankaalla.

Kyllä se toteutuu. Niin paljon on Rahkolan koulun luokissa nyt rakkautta ilmassa. Valikoiman Joukoja löydät täältä: http://www.lansi-savo.fi/galleriat/jouko

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut