Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Hulikan kaava kyseenalaistettiin – onko kerrostalojen rakentamisessa järkeä?

27.01.201622:01
21
  • Keskustelupanelistit ja yleisö pohtivat järjestötalolla vaihtoehtoja Solmun ja Hulikan säilyttämiseksi. Kuvassa panelistit työnjohtaja Eemeli Lahtinen, yli satavuotiaan Snellmaninpuiston asukas Riitta Moisander ja Savonlinnan A-Killan puheenjohtaja Esa Valkonen. Kuva: Kia Kilpeläinen

Nälkälinnanmäki-seura järjesti keskiviikkona järjestötalo Kolomosessa Hulikan ja Solmun puutalojen arvoa ja korjauskustannuksia pohtivan keskustelutilaisuuden.

Moni kyseenalaisti keskustelutilaisuudessa kaupungin parhaillaan nähtävillä olevan kaavaehdotuksen, jossa Hulikan ja Solmun tilalle rakennettaisiin korkeita kerrostaloja.
Tilaisuudessa paikalla ollut kaupunginvaltuutettu Stephen Condit (vihr.) ihmetteli, mihin kaupunki tarvitsee enää uusia asuntoja, kun se on viime vuosina jo rakentanut uusia kerrostaloja, vaikka asukasluku on vähenemään päin.

Yksi panelisteista, yli satavuotiaassa talossa itsekin asuva Riitta Moisander sanoi, että hänen mielestään suurien kerrostalojen rakentaminen tekisi Olavinkadun maisemasta tukkoisan.
Moni ihmetteli myös sitä, miksi tekninen lautakunta aikoinaan hylkäsi toisen kaavavaihtoehdon, jossa Hulikan kortteliin suunniteltiin paljon pienempiä kerrostaloja. Tätä kyseltiin tilaisuudessa paikalla olleelta teknisen lautakunnan puheenjohtajalta Kauko Rauhansalolta (kesk.), joka ei kuitenkaan ollut paikalla virallisesti  kaupungin edustajana.
– Tämä oli se vaihtoehto, joka nyt pantiin nähtäville, hän tyytyi toteamaan.

Keskustelupanelistit olivat yhtä mieltä siitä, että Hulikka ja Solmu kannattaisi mieluiten säilyttää liiketiloina.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Vekslataan. (kirjautumaton)
"Keskustelupanelistit olivat yhtä mieltä siitä, että Hulikka ja Solmu kannattaisi mieluiten säilyttää liiketiloina." Hyvä idea, mutta kuka maksaa talojen kunnostuksen ja millä perusteella? Sehän on vanha kikka, että päästetään paikat huonoon kuntoon, että voidaan purkaa tai lakkauttaa...

Lähettänyt käyttäjä Pyhä yksinkertaisuus (kirjautumaton)
Ei ainuttakaan asiantuntijaa tuossa paneelissa. Jos noin on tärkeää suojella lahoja alunperinkin rumia rotiskoja, ostakoot suojeluhalukkaat nuo talot tontteineen kerrostalokaavan maksimikerrosalan rakennusoikeuden mukaan hinnoiteltuina. Tai sitten suu suppuun.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vai että tälläinen asiantuntia raati on Savonlinnaa nostamassa rakentamisen huipulle. Savonlinnaa viedään eteenpäin alalla kuin alalla poliittisin mä haluun, luulen , oletan ja vastustan menttaalein. Joku työnjohtaja (oikea koulutettu???) toteaa että saattaahan hankkeen arvio ollakin oikea, mutta työttömät tekee hintaan x. Ei ole kyllä oikeaa ja hyväksyttyä rakentamisen kilpailua ja elinkeino toiminnan periaatteiden mukaista toimintaa, elinkaariajattelusta puhumattakaan. Miten kavoitukseen liittyy ihmisten asuminen vanhassa talossa, oikea asiantuntia voi asua vuoden vanhassa talossa ja hänellä on tieto taito. Kaavoituksen suunta ja tehokas maankäyttö hallussa. Mitä haittaa kaavan läpi vienti tälläisenään, aikanaan kun kortteli tarve-/hankesuunnitellaan ja rakennetaan, rakennusoikeus täytetään tai voidaanhan jopa rakennusoikeutta jättä käyttämättä. Nyt kyllä taas näyttää että kaupunkia viedään kuin pässiä narussa ja jää puurötiskö veronmaksajien kuormaksi entisten lisäksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
"Eipä ihme että Savonlinna menee alas. Kaikkea vastustetaan." Te "kehittäjät" olette kiekuneet tuota samaa jargonia jo vuosikymmeniä. Minua kiinnostaisi kysyä, että mistä se johtuu, että vaikka omasta mielestään tärkeä "klikki", omasta mielestään "kehittää" kylää, niin siitä huolimatta kylästä lähtevät ihmiset pois yhä kiihtyvällä tahdilla? Olisiko klikin ajatusmaailmassa jotain vikaa, kun vielä vuonna 2016 kaupunki ei kehity todellisesti mitenkään? Kaikki rakentaminen ei ole vastustamattomuuden arvoista.

Lähettänyt käyttäjä markapla
Kaikki rakentaminen ei ole vastustamisen arvoista, mutta ei ole mikään pakko rakentaa aina niitä persoonattomia pakkiilaatikoita. Olavintorin alapuolen puutalot eivät kyllä enää ole mitenkään saneerattavissa, kaupunki on tahallaan niin kauan vitkutellut siinä, että ne ovat nyt purkukunnossa. Mitään elementtihirviötä ei kuitenkaan pidä tilalle rakentaa, vaan kerrankin sopeuttaa tuleva rakennus-/rakennukset kaupungin ja Olavintorin historiaan ja voisi rakentaa esim. vastapäisen ent, lyseon tyyliä mukailevat kaksi asuin- ja liikerakennusta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Niin savonlinnasta puhutaan kylänä ei kaupunkina se kertoo jo aika paljon ,säätää jotain huonokuntoisa jota ei suostuta korjaamaan ja ehostamaan on kyllä hintatiedottomuutta jos haluaa säilyttää niin täytyy korjata,tätä on jo kauan seuraneena tullut siihen tulokseen että kanattaa purkaa ja laittaa jotain muuta siihen sopivaa tilalle ,ei mitään kauheen korkeita kerrostaloja vaan jotain saman tyyppistä kuin siinä kulmilla on sovussa liike huoneistoja alas ja asuin huoneistoja ylös.Vaikka niin tämä on ehdotus ,jos joku vaikka ottas ja tutkis asiaa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Joku haluaa rivitaloja, käykääpäs varaamassa huoneistoja pihlajaniemestä tai nojanmaasta. Löytyy ainakin kolme erihintaista hanketta, eli tarpeesi on huomioitu. Joku haluaa hieman tyyliä kerrostalon julkisivuun, otapas yhteyttä arkkitehtiin ja vaadi hulikan kaavoituksen loppuunviemistä, näin voit ostaa tontin ja rakennuttaa arkkitehtikerrostalosi omalle tontille. Varovainen arvio neliöhinnasta alkaa vitosella. Savonlinnalaisilla "suojelusenkeleillä" on toiveita, kaikki pystytään täyttämään, eikun tilisiirtoja palveluntuottajille tekemään. Rattaat pyörähtää rajusti liikkeelle kun oikeat asiakkaat löytyy. Savonlinnassa järjestetään kuulumisia verorahoin, verorahoin tuettujen järjestöjen järjestäminä. Tuet pois näiltä sosialismin levittäjiltä niin meillä on edellytykset nousta jaloilleen. Mikähän oli tämänkin "yleisötilaisuuden" hinta, savonlinnalainen asukas maksoi ja se siitä.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä