Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Hirvensalmen perhesurman esitutkinta päätökseen — molemmat pojat oli yllätetty iskuilla päähän, hengissä selvinnyt ei edelleenkään muista tapahtumia

10.08.201707:48
  • Hirvensalmen Väisälänsaaren silta

    Perhesurma tapahtui Hirvensalmen Väisälänsaaressa 24. huhtikuuta. Kuva: Jaakko Avikainen

Hirvensalmen Väisälänsaaressa huhtikuussa tapahtuneen perhesurman tutkinta on päätetty, tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Tapahtuman yhteydessä perheen isä löytyi asunnosta kuolleena, ja hänen 20-vuotias poikansa menehtyi myöhemmin sairaalassa. Perheen 16-vuotias poika on toipunut saamistaan vammoista hyvin. Hän on kotiutunut sairaalahoidosta.

16-vuotiaalla ei edelleenkään ole rikostapahtumaan liittyviä muistikuvia. Poliisin mukaan muistamattomuuteen saattavat vaikuttaa vakavat pään vammat, joita poika sai tapahtumien yhteydessä.

Perheen ulkopuolisen tekijän osallisuus rikokseen on poliisin tutkimuksissa saatu suljettua kokonaan pois.

Poliisin mukaan tapahtumat ovat todennäköisesti edenneet niin, että perheen isä kohdisti väkivaltaa ensin toiseen poikaan ja sitten toiseen, mutta varmuutta ei ole siitä, kumpi pojista joutui ensin väkivallan kohteeksi.

Nuorempi pojista oli tekohetkellä entisessä navettarakennuksessa korjaamassa moottoripyörää ja vanhempi poika sisällä asunnossa. Molemmat löytyivät asuinrakennuksen sisältä. Poliisilla ei ole tietoa, missä vaiheessa nuorempi poika tuli tai tuotiin taloon.

Molemmat pojat oli yllätetty iskuilla päähän. Heitä oli lyöty useita kertoja pään alueelle pajavasaran tyyppisellä esineellä.

— Vanhempi poika oli sisällä asuinrakennuksessa omassa makuuhuoneessaan. Mitä ilmeisimmin päähän kohdistunut ensimmäinenkin isku on tullut niin, että hän on ollut selin ovelle päin. Tämä on päätelty häneen kohdistuneista vammoista ja verijäljistä huoneessa, kertoo rikoskomisario Juha Paukkunen.

— Nuoremman pojan viimeiset mielikuvat ovat siitä, että hän teki navettarakennuksessa jotain moottoripyörälle, ja verijäljet löytyvät nimenomaan ulkorakennuksesta.

Molemmat saivat iskuista hengenvaarallisia vammoja.

Alkoholilla tai muilla päihteillä ei ollut osuutta asiaan.

Poliisi julkaisi esitutkintaa koskevan tiedotteen torstaiaamuna, mutta tapauksen esitutkintapöytäkirja salataan kokonaan.

Rikoskomisario Juha Paukkusen mukaan tapaus on nyt käytännössä loppuun käsitelty.

— Nyt kun rikoksesta epäilty on kuollut, ketään ei voida saattaa syytteeseen, ja silloin asia ei mene syyttäjälle. Esitutkintapäätös on tämän asian sinetti. Jos nuoremman pojan muisti palaa, juttu avataan uudelleen ja lisätään se osuus sinne, mutta käytännössä tutkinta on lopetettu.

 

Uutista täydennetty kello 8.09, 8.22 ja 8.43: Lisätty rikoskomisario Juha Paukkusen kommentit sekä tieto, ettei alkoholilla ollut osuutta tapahtumiin.

 

 

 

 

 

Lue myös: 

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut