Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Heli Järvinen puuttuvasta äänilaatikosta: Surkea inhimillinen moka

17.06.201717:52
  • Heli Järvinen ja Antero Vartia mikkelissä

    Kansanedustaja Heli Järvinen luonnehtii Facebook-päivityksessään ”surkeaksi, inhimilliseksi mokaksi" sitä, että laatikollinen vihreiden puheenjohtajavaalin jäsenäänestyksen ääniä oli Helsingissä, kun puoluekokousta pidettiin Tampereella. Kuva: Mari Koukkula

Kansanedustaja Heli Järvinen luonnehtii Facebook-päivityksessään ”surkeaksi, inhimilliseksi mokaksi" sitä, että laatikollinen vihreiden puheenjohtajavaalin jäsenäänestyksen ääniä oli Helsingissä, kun puoluekokousta pidettiin Tampereella.

Päivityksessään Järvinen pitää tärkeänä, että joka ainoa ääni lasketaan.

Noin 400 ääntä sisältävä laatikko piti kuljettaa puoluekokouspaikalle Tampereelle ennen kuin kaikki äänet saadaan laskettua.

Pitkin iltapäivää on oletettu, että puheenjohtajavaalin ääntenlaskennan pitkittyminen johtuu vaalitavasta. Kello 17 puoluesihteeri Harri Miettinen paljasti todellisen syyn pitkittymiseen.

Jäsenäänestyksessä äänesti 66 prosenttia vihreiden jäsenistä. Käytössä on siirtoäänimenetelmä. Jos kukaan ei saa yli 50:tä prosenttia äänestäneitten ykkösäänistä, aletaan laskea äänestäjien antamia kakkosääniä vähiten ääniä saaneen ehdokkaan lapuista alkaen.

Puheenjohtajavaalin lopputuloksen odotetaan olevan selvillä kello 19.

Lue myös: 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut