Maanantai, 24. heinäkuu 2017
(Kristiina,) Tiina, Kirsti, Kirsi

Hallitus ei kiistä eikä suoraan myönnä 18+5-sotemallia

12.03.201619:00
7
  • Sote-uudistuksen yksityiskohdat ovat vielä selviteltävänä. Yliopistosairaalan erityisvastuualueen rooli muodostunee merkittäväksi. Kuvassa on Kuopion Kaarisairaalan julkisivu, jonka lasitaideteoksen kuviot ovat elektronimikroskooppikuvia ihmisen sisältä. Kuva: Jaana Hänninen

Sosiaali- ja terveysministeriö ei reformiministerityöryhmän työtä koskevassa tiedotteessaan kiistä julkisuudessa esiintyneitä tietoja, joiden mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus rakennettaisiin 18 maakunnan ja viiden erityisvastuualueen varaan.

Toisaalta tiedotteessa ei suoraan sanota, että hallitus olisi sellaista mallia valmistelemassa.

Tiedotteen mukaan hallituksen reformiministerityöryhmässä on neuvoteltavana uuden sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain, maakuntalain, uudistuksen toimeenpanon ja maakuntien rahoituslainsäädännön sisältö. Hallitus ei tiedotteen mukaan ole vielä sopinut näistä yksityiskohtaisemmista ratkaisuista.

Hallitus on marraskuussa sopinut 18 maakunnan mallista, jossa 15 maakuntaa saisi järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut itse ja kolme maakuntaa järjestäisi ne sopimalla naapurin kanssa.

Tiedotteessa todetaan, että tämän linjauksen toteuttamisvaihtoehdoista osa on perustuslain näkökulmasta ongelmallisia ja osa toiminnallisesti tai taloudellisesti epätarkoituksenmukaisia.

Siksi valmistelussa tiedotteen mukaan vielä mietitään maakuntien yhteistyövelvoitteen säätämistä siten, että siinä otetaan huomioon yleisemmät työnjakoa ja sairaalaverkkoa koskevat ratkaisut.

Tiedotteen mukaan uuden  lainsäädännön kirjoittamista varten arvioidaan myös viiden erityisvastuualueen roolia. 

Tiedotteessa korostetaan, että maakuntauudistuksen ja sote-uudistuksen yksityiskohtainen sisältö on vielä valmisteltavana ja neuvoteltavana. Tavoitteena on, että lakiluonnokset tuodaan julkisuuteen ja kommentoitaviksi huhtikuun loppuun mennessä.

Valtioneuvosto julkaisi tiedotteen perjantaina.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Vatuloinnissa m... (kirjautumaton)
Suotta kainostelevat tiedottamisessa. Kansa on jo tottunut siihen että tämä hallitus ottaa askeleen eteenpäin ja samantein kaksi taaksepäin. Siinä sivussa perussuomalaiset ei oikein tiedä mihin askeltaisivat takkia kääntäessään. Naurattais koko touhu mutta taitaa käydä aika kalliiksi tämä hallituskausi Suomelle kun 10 kk on jo mennyt pelkästään vatulointiin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Tää on normaalia. Hallitus ei kiistä eikä suoraan myönnä. sanonta oli asia mkä hyvänsä ,se salamyhkäisyys ja päätömyys asioissa sekä juupas,eipäs tyyli on aika ärsyttävä,josko vai eikö,,,,,.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä