Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Föhn-tuuli pyyhkäisee myös Etelä-Savoon - ensi viikolla luvassa lämpimiä päiviä

11.03.201622:08
5
  • Auringon voima

    Ensi viikolla räystäät tippuvat, kun föhn-tuuli tuo lämmintä ilmaa. Kuva: Soila Puurtinen

Föhn-tuulen vaikutukset voivat yltää Etelä-Savoon ensi viikolla. Maakuntaan on luvattu ensi viikolla jopa kuuden asteen päivälämpötiloja, mutta öisin on pakkasta.

Päivystävä meteorologi Paavo Korpela Ilmatieteenlaitokselta kertoo, että tähän vuoden aikaan lämpimät päivät ja pilvetön taivas toteutuu harvoin muuten kuin Föhn-tuulessa.

Länsiosissa maata lämpötila nousee alkuviikosta ensi viikolla jopa +10 asteeseen. Ihan samoihin lukemiin ei idässä päästä.
— Mitä idemmäksi mennään, sitä enemmän alapilven mahdollisuus kasvaa.

Hiihtäjien ei tarvitse vielä surra hankien menetystä. Lunta on 40 senttiä, ja vaikka se sulaa auringon paistaessa ja lämpimän ilman vaikuttaessa, hanget eivät sula ihan hetkessä, varsinkaan kun yöllä pakastaa.

Korpelan mukaan kuitenkin näköpiirissä on myös kylmiä ilmamassoja, joiden rantautumista Suomen puolelle on vielä vaikea ennustaa. Silloin - todennäköisesti ensi viikon loppupuolella - myös päivisin on pakkasta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Savonlinna taitaa olla pilvisin paikka suomessa. Olen jo parin vuoden ajan seurannut koko suomen pilvisyyttä ja savonlinna on useimmiten pilvistä, kun muualla aurinko paistelee. Onneksi muutetaan pois kesällä, niin pääsee aurinkoisemmille seuduille, mielikin paranee.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut