Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Etelä-Savossa kaadettiin 37 ilvestä

03.03.201619:33
10
  • Etelä-Savossa ilveksiä kaatui 37 joulu-helmikuun välisellä metsästyskaudella. Kuva: Arja Reinikainen

Ilveksiä kaadettiin helmikuun lopussa päättyneellä pyyntikaudella 486 koko Suomessa. Etelä-Savossa kaadettiin 37 ilvestä, kaksi lupaa jäi ilman osumaa. Edellisellä pyyntikaudella ilvessaalis oli 477 eläintä. Tuoreimman kanta-arvion perusteella Suomessa on 2 700 – 2 795 vuotta vanhempaa ilvestä. Ilveksen metsästysaika alkoi joulukuun alussa muualla paitsi poronhoitoalueilla sai metsästää jo lokakuun alusta saakka.

Luvansaajia suositeltiin kohdistamaan metsästys ensisijaisesti yksilöihin, jotka liikkuvat lähellä asutusta tai muuten aiheuttavat ongelmia.

Luonnonvarakeskus antaa uuden arvion Suomen ilveskannasta keväällä. Kanta-arvion perustana ovat petoyhdyshenkilöiden Tassu-järjestelmään kirjaamat suurpetohavainnot. Erityisesti pentuehavainnot ovat kannan arvioinnin kannalta tärkeitä.

Koko maassa esiintyvä ilves on Suomen runsaslukuisin suurpeto, jonka määrä on kasvanut voimakkaasti viimeisten kymmenen vuoden aikana. Kannansäätelyllä pyritään pitämään ilveskanta vakaana, säilyttämään eläinten ihmisarkuus ja vähentämään ilveksen aiheuttamia vahinkoja.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Lieru :^) (kirjautumaton)
Eikö nämä poloiset luontokappaleet voisi joukkoteurastaa kaikki yhdellä kertaa ? Sudet myös ja karhut sitä mukaa kun rajan yli tänne saapuvat. Joutseniakin on ihan liikaa, ei voi mökillä rauhassa grillata euroopasta tuotua maukasta, loppuunajetun ravurin lihaa kun rääkyvät ihan rannassa. Metsot pois myös metsistä, ei uskalla metsään mennä kun kiima-aikana uhittelevat suotta. Entäs hirvet, voi maailma mikä riesa niistäkin on koitunut, ei kun lihoiksi koko kanta. Metsämiehet voivat muuten retkeillä ja ampua tyhjiä kaljatölkkejään kannon nokkaan. Norpat pois saimaasta pilaamasta verkkokalastusta, olkoot muutama yksilö korkeasaaressa jos nyt ihan pakko on muutama säilyttää...

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut