Keskiviikko, 25. toukokuu 2016
Urpo

Esedu lunasti Juvan osakkeet

24.02.201613:15
6
  • Etelä-Savon ammattiopisto. Otavankatu. Esedu. Opiskelu. Ammatillinen koulutus. Ravintola Inno.

    Etelä-Savon Ammattiopiston Esedun koulutustoiminta keskittyy Mikkeliin ja Pieksämäelle. Kuva: Julia Paasonen

Etelä-Savon Ammattiopistoa (Esedu) pyörittävä Etelä-Savon Koulutus Oy on lunastanut Juvan kunnan omistavat yhtiön osakkeet. Juva omisti 5000 osaketta, jotka vastaavat 12,5 prosenttia koko yhtiön osakekannasta. Kauppahinta on sata euroa osakkeelta, eli yhteensä 500 000 euroa.

Lunastetuilla osakkeilla ei ole äänivaltaa yhtiökokouksessa. Mikkeli omistaa yhtiöstä 62,5 prosenttia ja Pieksämäki 25 prosenttia.

Juvan kunnan luopuminen merkitsi myös yhtiön hallituksen kutistumista yhdellä hengellä. Juvaa edustanut Tapio Paunonen jää pois. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana jatkaa Markku Aholainen Mikkelistä. Hallituksen jäseniä ovat mikkeliläiset Taina Harmoinen, Harri Kivinen, Pirkko Rahikainen ja Nina Rasola sekä pieksämäkeläiset Seppo Haavisto, Lotta Salminen ja Alpo Salo.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Esedun varat (kirjautumaton)
Mitenkähän Esedun taseeseen on muodostunut voitonjakokelpoista varallisuutta, mitä omien osakkeiden lunastus oy:ltä edellyttää??? Tähän asti uutiset ovat kertoneet kireästä taloudesta ja yt-neuvotteluista, ei hyvästä tuloksesta....

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset