Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Enonkoski valmistelee sosiaalipalvelujen siirtoa Sosterille

02.02.201621:35
17
  • Enonkosken kunnanjohtaja Kari Kuuramaa nimetään väliaikaiseksi sosiaalijohtajan viran hoitajaksi toukokuun loppuun asti. Tiina Strandén irtisanoutui sosiaalijohtajan virasta ja erosi kunnan palveluksesta viime vuonna. Kuva: Jaana Hänninen

Enonkosken kunta valmistelee sosiaalipalvelujen siirtoa Itä-Savon sairaanhoitopiirin eli Sosterin tuottamiksi. Tavoitteena on siirtää palvelut Sosterille kesäkuun alusta alkaen.

Kunnanhallitus päätti valmistelun käynnistämisestä yksimielisesti tiistaina. Asiaa käsitellään kunnanvaltuustossa helmikuun 29. päivänä. Silloin on määrä tehdä sosiaalipalvelujen siirtämisestä periaatepäätös.

Enonkosken kunnanjohtaja Kari Kuuramaa nimetään väliaikaiseksi sosiaalijohtajan viran hoitajaksi toukokuun loppuun asti. Kuuramaalla on viran hoitamiseen tarvittava pätevyys, ja hän tekee tarvittavat viranomaispäätökset.

Enonkosken sosiaalijohtajan virka on ollut avoinna siitä alkaen, kun edellinen sosiaalijohtaja Tiina Strandén irtisanoutui joulukuussa. Jatketusta hakuajasta huolimatta kunta ei ole saanut haastateltavakseen yhtään pätevää viranhakijaa.

Kuuramaan mukaan sosiaali- ja terveyspalvelujen valtakunnallinen uudistus karsii hyviä hakijoita. Sosiaali- ja terveyspalvelut keskittyvät maakuntien hoidettavaksi vuoden 2019 alussa.

Myös kunnan ainoa sosiaalityöntekijä on irtisanoutunut helmikuun puolivälistä alkaen. Sosiaalityöntekijän virkaan Enonkoski on saanut henkilön, joka pätevöityy maaliskuussa.

Myös Savonlinnan kaupunki on siirtämässä sosiaalipalvelunsa Sosterille mahdollisesti tänä vuonna. Aikataulusta ei ole päätetty.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Junnu (kirjautumaton)
Tässä on suurta viisutta, että yhdistetään voimat ja tämän jälkeen haetaan tämä Pohjois Savoon kanssa yhteistyöhön. Tästä tulee siten riittävä vahva ja osaava malli, koska Etelä Savo on kuihtuva ja kuoleva maakunta. Kun vielä Mikkeli itsekkäällä käytöksellä ajaa vain omaa etuaan, ei muille jää mitään. Noin 100milj.€ sairaala hanke on tästä hyvä näyttö, kuinka hankitaan meno kohde valmiiksi odotetaan muita tähän maksumiehiksi. Nyt puuttuvat vain mersut kaikille johtajille ja AMG-mallit.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Jep. Aikamoinen epäonnistuminen Mikkelin johdolta kun puolet etelä-savon väestöstä ja viisi kuntaa suuntaa pois. Aika meni Mikkelissä sisäisiin riitoihin ja kiusaamisselvityksiin.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Myös Savonlinnan kaupunki on siirtämässä sosiaalipalvelunsa Sosterille mahdollisesti tänä vuonna. Aikataulusta ei ole päätetty. Anteeksi mitä,,piti lukea uudestaan,kuulostaa aika erikoiselle,kun miettii mitä kaikkea sosiaalipalvelu kattaa,mutta jos saadaan paremmaksi niin eikös vaan ,saattaa olla ehkä hyväkin ,mutta ajateltavaa on ja paljon .

Lähettänyt käyttäjä Kuopio odottaa (kirjautumaton)
Kuopio ja pohjois-savo varmaan jo innolla odottaa raihnaisia ja monisairaita etelä- savolaisia hoidetavakseen KYS:n ja ja rakentaa uusia vuodeosastoja Puijon mäelle, että kaikki riitelevät entiset etelä-savolaiset pääsevät nauttimaan hyvästä hoidosta. Olen kuullut, että siellä on eri osastotkin savonlinnalaisille ja mikkeliläisille. Näin välttyy keskustelemasta toisten kanssa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä