Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Elinkeinoyhtiö puntariin Savonlinnassa

Päivitetty: 14.01.201619:45
15
  • Savonlinnan Yrityspalvelut Oy Syke

    Savonlinnan Yrityspalvelut Oy toimii Puistokatu 1:ssä. Kuva: Tuija Pauhu

Savonlinnan kaupunki päättää maaliskuun loppuun mennessä, millä tavoin kaupungin yrityspalvelut järjestetään vuoden 2017 alusta alkaen.

Kaupungin sopimus Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:n kanssa on voimassa tämän vuoden loppuun. Yrityspalvelut Oy on kokonaan kaupungin omistama yhtiö, jolta kaupunki ostaa elinkeinopalveluita 1,2 miljoonalla eurolla vuodessa.

Yrityspalvelut Oy syntyi tiukan poliittisen kädenväännön jälkeen vuoden 2012 lopussa. Kaupunginjohtaja Janne Laine oli jo silloin sitä mieltä, että elinkeinopalvelut hoituisivat tehokkaimmin ja ketterimmin kaupungin omassa organisaatiossa. Hän on samaa mieltä edelleen.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä pettynyt (kirjautumaton)
Onpa ollut tehokasta toimintaa kun 1,2 miljoonalla vuodessa monen vuoden ajan on tuottanut 300 uuden työpaikan sijasta viidensadan työpaikan menetyksen. Kiinassa ja monessa muussakin paikassa on kyllä reissuttu. Miten käynee kun kaupungin puolelta toimintaa valvonut kehitysjohtaja nyt selvittää yhtiön tuloksellisuutta johon olisi itse hyvin voimut vaikuttaa vuosien ajan. Mahtaa tulla puolueeton selvitys. Kävin niin tai näin on vastaavaa "tehokasta ja tuloksekasta" toimintaa luvassa jatkossakin kun sama henkilöstö edelleen "turaa" näiden asioiden kanssa, mutta minkäs teet jos niillä on irtisanomissuoja" eli suojatyöpaikka hamaan tappiin asti.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Ei mikään Oy-yhtiö tee mitään, vaan kaikki on henkilöstöstä kiinni. Kyllä kaupungin toimialana pitää olla elinkeinopalvelut, joita hoitaa intohimoisesti työhönsä motivoituneet TODELLISET yritystoimen osaajat. Yrityspalvelut Oy:n toiminta ei ole ollut tuloksekasta. Tuloksien perusteella kalliita suojatyöpaikkoja tarjoava. Kaupunki on yritystoiminnan kilpailukykyisten mahdollisuuksien luoja. Nykyisten yritysten toimintaedellytysten turvaamista ja uusien yritysten syntyä tällä seudulla tarvitaan. Lisää työpaikkoja, työpaikkoja, työpaikkoja.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kuntien roolia työllisyyden hoidossa ollaan lisäämässä. Tämä on viisasta, ja toisaalta työllisyysasiat kytkeytyvät voimakkaasti näihin yrityspalveluihin. Jo tästäkin syystä olisi järkevää, että kaupunki pitäisi selkeästi hanskassaan molemmat toiminnot eli yhtiö pois ja palvelut suoraan kaupungin hoidettaviksi!

Lähettänyt käyttäjä Uusyrittäjä (kirjautumaton)
Savonlinnan Yrityspalvelut Oy panos vs. tuotos on kyllä ollut mielestäni todella heikko. Ainoa tarpeellinen ja onnistunut osa on uusyrityskeskus mutta muuten vaikka miten mietin en saa yhtään onnistumista mieleeni. Sen sijaan projektia projektin perään kyllä riittää ja UPM:ltä ostetut tilatkin on jo purku-uhan alla. Saimaa Summit tuo porukkaa Savonlinnaan lähinnä heinäkuun ansiosta. Koettakaapa järjestää Summit lokakuussa niin näette paljonko osallistujia olisi. Jotain yrityspalvelujen tapaista toimintaa pitää kuitenkin kunnassa olla ja voisihan tuota koettaa kunnan toimintana. Mutta johto on vaihdettava ja tulosta haettava.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut