Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Ei syntynyt koko maakunnan kattavaa osuuspankkia, ainakaan vielä — näin äänestettiin

18.05.201709:54
19
  • Osuuspankin toimitusjohtaja Kari Manninen kertoo viime vuoden tuloksesta.

    Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Kari Manninen haluaisi jatkaa fuusion valmistelua siihen myönteisesti suhatutuneiden pankkien kesken. Kuva: Jaakko Avikainen

Kerimäen ja Rantasalmen Osuuspankkien osuuskuntakokoukset eivät hyväksyneet sulautumista Suur-Savon Osuuspankkiin ensi vuoden alusta lukien. Itä-Savon alueella Sulkava olisi hyväksynyt fuusion.

Vastaan asettuneissa pankeissa keskiviikkoillan kokoukset venyivät pitkiksi ja niiden äänestystulokset olivat riittävästi vastaan. Fuusion hyväksymiseen olisi tarvittu 2/3 annetuista äänistä.

Suur-Savon Osuuspankkiin oli tarkoitus sulauttaa Haukivuoren, Heinäveden, Hirvensalmen, Kerimäen, Rantasalmen ja Sulkavan osuuspankit.

Rantasalmella fuusiota vastaan oli 168 jäsentä ja sen puolesta 174 jäsentä.

Kerimäellä fuusiota vastusti 150 ja kannatti 163 jäsentä.

Hirvensalmella vastustajia oli 7 ja puoltajia 52.

Sulkavalla, Heinävedellä ja Haukivuorella fuusio olisi hyväksytty yksimielisesti.

Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Kari Manninen on huolellisesti valmistellut esityksen kaatumisesta harmissaan.

Mahdollisista jatkoneuvotteluista myönteisen päätöksen tehneiden pankkien kesken ei ole vielä tietoa.

— Maanantaina on hallitusten puheenjohtajien ja toimitusjohtajien palaveri ja siellä pohditaan miten jatketaan eteenpäin.

Ainakin Manninen itse haluaisi jatkaa asian valmistelua siihen myönteisesti suhtautuneiden pankkien kesken.

— Tämä valmistelu on ollut hyvä prosessi ja joka tapauksessa jo tiivistänyt hyvää yhteistyötä ja sitä jatketaan joka tapauksessa. Harmittaa, mutta ei tästä haavoja ole jäänyt.

Manninen luonnehtii tapahtunutta niin, että iäkkäät ihmiset tekivät nuorten puolesta päätöksen, joka perustui enemmän tunteeseen kuin faktoihin.

Manninen arvioi, että nyt kielteisen päätöksen tehneitä pankkeja ei kannata heti uudelleen mukaan houkutella.

Yhdistymistä on perusteltu kilpailu- ja markkinatilanteen murroksella. Rutiinit siirtyvät verkkoon, ansainnan luonne muuttuu, sääntely kiristyy ja tulee uusia kilpailijoita.

Fuusion tarkoitus oli turvata kilpailukykyä, parantaa tehokkuutta ja vahvistaa palvelujen monipuolisuutta.

17 konttorin verkostoa ei ollut aikomus supistaa.

Pankkien toimitusjohtajat ja luottamusjohto kannattavat fuusiota.

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Etäasiakas (kirjautumaton)
Rantasalmella kokoustilaan saapuessani en voinut kuin todeta tuulipuku- ja lippalakkikansan tekevän päätöksen ja sitä ei paljon tarvinnut arvailla. Kysymyksiä ja kommentteja kuunnellessani tulin jotenkin surulliseksi. Eikö ihmiset osaa omaa pankkitiliään pidemmälle katsoa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eiih, taas tämä Fakta on äänessä tyypilliseen tapaansa, aivan kuten kaikkien aikaisempien kommentoimiensa lehtiartikkeleiden osalta: ”Varsinanen OP-demokratia. Vähemmistö voittaa enemmistön. Huhhuijjaa.” Fakta, ja hänen kommenttinsa 20 tykkääjää, eivät ymmärrä, että jos jonkin päätöksen läpimenemiseen tarvitaan tietty määrä, kuten nyt esimerkiksi vaikkapa 2/3 annetuista äänistä, niin silloin niin paljon niitä ääniä tarvitaan.

Lähettänyt käyttäjä etäasiakas (kirjautumaton)
Kyllä. Aina voi siirtyä, ja varmasti siirtyykin kunhan palvelu hidastuu kun säästöjä haetaan henkilökunnasta. Palvelumaksuthan jo ovat käytössä. Nyt vahvuutena on ollut juuri asiakaspalvelun nopeus ja joustavuus. Miksi haluaisin pitäytyä yhden konttorin pankissa jos valittavana on 15 konttorin pankki samoin kustannuksin mutta paremmin palveluin. Noissa eilen näytetyissä ennusteissa ei oltu otettu huomioon mahdollista asiakaskatoa ja juuri sellaisten asiakkaiden jotka tuovat korkotuloja ja palvelumaksuja (yritysasiakkaat). Eli madonlukuja odotellessa. Eikös eilen vielä tullut ilmi että verotuloja olisi Rantasalmelle saatu fuusion myötä, nyt tappiota tekevä yritys(pankki) ei niitä maksa...

Lähettänyt käyttäjä Fakta (kirjautumaton)
Anonymous 16.06, Oliko selityksesi mielestäsi fiksu tai suorastaan älykäs. Luehan itse uudestaan, suoraansanottuna kirjoituksesi on typeryyden kasautuma. - Ja vielä, kirjoitettu teksti ei ole mitään äänessä olemista, vaan ihan jotain muuta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut