Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Blue White Eaglesta käynnissä kova kilpailu – Rauhan aavelaivalle ilmestyi lisää ostajaehdokkaita

11.08.201716:32
3
  • Blue White Eagle Rauhan rannassa

    Ilkka Räsänen sanoo, että tavoitteena on edelleen, että Blue White Eagle lähtee Rauhasta ennen talvea. Arkistokuva. Kuva: Marleena Liikkanen

Blue White Eagle -alukselle on ilmaantunut kaksi uutta ostajaehdokasta. Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta kertoo, että ostajaehdokkaita on tällä hetkellä neljä.

Vielä viikko sitten Räsänen kertoi, että Rauhan rannassa lojuvan laivan myynnistä neuvotellaan kahden ostajaehdokkaan kanssa.

Räsäsen mukaan kaksi ehkokkaista haluaisi ostaa laivan majoituskäyttöön, yhden suunnitelmana on saada laiva reittiliikenteeseen. Yhden suunnitelmana on aluksen romuttaminen.

Räsänen kertoo, että ostaja valitaan aluksen siirtosuunnitelman mukaan.

— Suunnitelman uskottavuus ja luotettavuus sekä aikataulu ratkaisevat.

Blue White Eagle myytiin jo kertaalleen Stella Polaris -yhtiölle, mutta kaupat kariutuivat muun muassa sen siirto-ongelmiin. Räsänen toivoo, että tapauksesta on opittu jotakin.

— Tämä on sen verran erikoinen tapaus, että tässä täytyy näköjään olla hereillä.

 

Juhana Nyman

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä S/S Tura (kirjautumaton)
todella isänmaallinen teko saada perinteikäs laiva vielä risteilykäyttöön. Mutta, ovatko aavelaivan ostajat myös samalla aaveostajia?

Lähettänyt käyttäjä Ostohousut jalakaan (kirjautumaton)
Nyt käyttöön "panttimaksu", joka maksetaan kaupantekovaiheessa ja sen saa takaisin vasta, kun alus on siirretty nykyisestä olin paikasta uuden omistajan hotteisiin, eikä mihinkään kunnan/kaupungin ylläpitämään laituriin. Karsitaan turhat renkaanpotkijat...

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä