Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Blomerus eroaa perussuomalaisista — vastalause Jussi Halla-ahon valinnalle

12.06.201718:09
48
  •  Savonlinnalainen Rikhard Blomerus valmistui merkonomiksi.

    Savonlinnan perussuomalaisten kaupuninvaltuustoryhmän toinen varavaltuutettu Rikhard Blomerus eroaa puolueestaan, koska Jussi Halla-aho valittiin viikonvaihteessa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan perussuomalaisten kaupunginvaltuustoryhmän toinen varavaltuutettu Rikhard Blomerus eroaa puolueestaan, koska Jussi Halla-aho valittiin viikonvaihteessa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.
— Ilmoitin erostani puoluesihteerille ja perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtajalle, Blomerus kertoi maanantai-iltana.
Blomerus sanoi, että olemalla jäsenenä Halla-ahon johtamassa puolueessa hän antaisi rasismille hiljaisen hyväksynnän.
— Sitä en voi tehdä, Blomerus sanoi.
Blomerus ei työesteen takia osallistunut perussuomalaisten puoluekokoukseen viikonloppuna. Puheenjohtajavaalissa äänioikeus oli kaikilla puolueen jäsenillä.
Vaikka Blomerus eroaa puolueesta, hänet on silti kutsuttava valtuuston kokoukseen, jos perussuomalaisten nelihenkisen valtuustoryhmän jäsenistä kaksi on pois.

Lue myös: 

Kommentit

Käyttäjän Kimmo Käärmelahti kuva
Lähettänyt käyttäjä Kimmo Käärmelahti
Riku Blomeruksen ratkaisu on täysin linjassa sen kanssa, mitä hän jo aiemmin totesi omasta suhteestaan perussuomalaisissa vallinneeseen, ja häneen itseensäkin kohdistuneesen, rasismiin. Ehkä hän kuitenkin tuolloisen keskustelun jälkeen uskoi, että rasismi ja arjalaisuus jää perussuomalaisissa tappiolle. Kun toisin kävi, ymmärrän hyvin hänen ratkaisunsa. Ihmisarvo on asia, jota ei tule loukata. Kun koko puolueen johto miehitetään ihmisillä, jotka ovat osoittaneet halveksuvansa ja vastustavansa jakamatonta ihmisarvoa, on jokaisen ihmisen oikeus miettiä, miten tällaiseen rotuoppiin suhtautuu. Tuota oikeutta ei voi voi yksikään nimimerkin suojista väijyvä pikkufasisti estää.

Lähettänyt käyttäjä markapla
KImmo Käärmelahti; mikä ihmeen arjalaisuus? Vedit sitten natsikortin esiin. Voisitko Käärmelahti ihan oikeasti perustella vähän, mitä rotuoppia Jussi Halla-aho ajaa perussuomalaisissa? Se, että vastustaa haitallista maahanmuuttoa, jonka lieveiliöitä ovat suomalaisten naisten ja lasten ahdistelut, joukkoraiskaukset, sharia-lain tuominen Suomeen maahanmuuttajien toimesta,, ei todellakaan ole rasismia.

Lähettänyt käyttäjä Katju (kirjautumaton)
Kyselin joitakin viikkojq sitten paikallisessa ryhmässä että onko niitä hirveyksiä tapahtunut, joista taannoin vaahdottiin kun maahanmuuttajia alkoi tulla. Kovin oli vaisu ketju. Kukaan niistä, jotka suu vaahdossa meuhasi miten naisia ja lapsia raiskataan ja ahdistellaan ei tullut vastaamaan mitään. Saiko se rasistinen kohkaaminen nolon lopun? Onko naisia ja lapsia raiskattu nyt oikein urakalla mutta niistä vaietaan vai mitä häh??

Käyttäjän Kimmo Käärmelahti kuva
Lähettänyt käyttäjä Kimmo Käärmelahti
Jos somalien nimittely "Afrikan sarven ihmissaastaksi" ei ole rasistinen eikä todista ihmisen ajattelevan joidenkin ihmisrotujen olevan toisia, tässä tapauksessa valkoihoisia, huonompia, niin millaisia todisteita Halla-ahon rasistisuudesta ja arjalaisuudesta pitäisi vielä jäädä odottamaan? Kristalliyötä? Suvakkinaisten raiskauksia (jotka Halla-aho on kirjoituksessaan naiset nimeltä mainiten oikeuttanut)? Vai Tehtaanpuiston homon ampumista, josta siitäkin Halla-aho on blogissaan hekumoinnut? Tämän hekumointinsa perussuomalaisten nykyinen puheenjohta päätti toteamukseen "Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.” Mutta toki voin olla vaan niin rajoittunut suvakki, että pahastun näistä perussuomalaisen puolueen puheenjohtajan aikaisemman poliittisen taipaleensa möläytyksistä ihan suotta.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Aika monelle ns. hyvälle ihmiselle on pelottavan normaali olotila seota yhden ihmisen kansanvaltaisesta valinnasta tällä tavoin. Ns. Hyvät ihmiset eivät näe omaa vauhkoontumistaa ollenkaan. Se on ollut aina pelottavinta ylhäältä ohjattavissa laumaeläimissä. Kannattaa kokeilla ymmärtää millaisia vastareaktioita syrjimisellä olikaan? Vaiko joitakin saakin syrjiä? Kokeilkaapa kiemurrella tästä loogisesta paradoksista jotenkin irti.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut