Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Autokauppakiinteistön omistaja ei halua leimautua syylliseksi konkurssiin — prosessia kuvaillaan sekavaksi

12.09.201719:02
29
  • vauhtivaunu, autokauppa, myymälä,

    Saimaa Invest Oy harjoitti autokauppaa Vauhti-Vaunu-markkinointinimellä. Se on eri asia kuin Vauhti-Vaunu Oy, joka on Savonlinjan emoyhtiö. Kuva: Vesa Vuorela

Honkasten suvun sillä puolella, joka omistaa autokauppakiinteistön, ei pidetä korrektina sitä, että osapuoli leimautuu syypääksi yrityksen kaatumiseen.

Aiemmin päivällä tuli ilmi, että Saimaa Invest Oy oli aikeissa myydä konkurssiin ajautuneen autokauppansa liiketoiminnan Osuuskauppa Suur-Savolle, mutta se ja Mikkelin kiinteistön omistaja eivät päässeet sopuun vuokrasopimuksen ehdoista.

Osuuskaupan toimitusjohtajan Heikki Hämäläisen mukaan liiketoimintakauppa kaatui kiinteistön kohtuuttomaan, aiemmasta kolminkertaiseen vuokratasoon.

Kiinteistön omistavan Vauhti-Vaunu Oy:n toimitusjohtaja Kai Honkanen sanoo, että prosessi oli sekava, ja että kyse oli isommasta kokonaisuudesta kuin yhdestä vuokrasopimuksesta.
— Tosin vuokratasokin oli alunperin alihintainen, toteaa Honkanen.

Vauhti-Vaunu Oy omistaa Saimaa Investistä 10 prosenttia. Kai Honkasen mielestä Vauhti-Vaunu Oy ei päässyt neuvotteluissa asemaan, joka sille olisi kuulunut.
— Emme halua syyllisen mainetta. Konkurssi ei ole kenenkään etu. Toivomme, että siirtyvien edustusten mukana työpaikkoja säilyisi. 

 

Mikko Kontti, Marika Lehto

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
No kukapa se nyt syyllisen mainetta haluais mutta valitettavasti vahvasti näyttää siltä, että Honkanen vastaan toinen Honkanen! "Veljesrakkauttako" vaiko mitä? Mutta ei sen takia pitäisi laittaa n. 80 henkeä todella vaikeaan tilanteeseen (eikä tuo määrä edes riitä kun suurimmalla osalla myös perhe, joita asia asia tulee koskemaan).

Lähettänyt käyttäjä . (kirjautumaton)
Raimo O.Honkasen aikana tämä ei olisi tullut kuuloonkaan että asiat tehdään näin huonosti. Ei se polvi aina pojasta/pojista parane. Ei nyt koko prosessin hoito mennyt kovinkaan järkevästi. Ei lupaa kovinkaan valoisaa tulevaisuutta jäljelle jäänneelle konsernille. Liikekumppanit ja moni muu tulee muistamaan Vauhti-Vaunun konkurssin, unohtaen sen että se ei ole sama kuin Vauhti-Vaunu OY.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut