Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Alaikäisen seksikumppani linnaan — Savonlinnassa tehdyt rikokset toivat kolmen vuoden mittaisen vankilatuomion

13.07.201720:00
  • Etelä-Savon käräjäoikeus Savonlinna

    Rikokset tapahtuivat Savonlinnassa vuonna 2015. Kuva: Tuija Pauhu

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1968 syntyneen miehen vakavista seksuaalirikoksista, jotka tapahtuivat Savonlinnassa huhti- ja kesäkuussa 2015.

Oikeus totesi miehen syylliseksi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen.

Näistä rikoksista mies sai kolme vuotta vankeutta. Erilaisia korvauksia hän saa maksaa alaikäiselle uhrilleen 14 000 euroa.

Uhri oli rikosten tekohetkellä 13–14-vuotias. Tuomittu ja uhri olivat tutustuneet netin seuranhakukanavalla. Sitten yhteydenpitoa jatkettiin puhelimella.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota vaihtoehtoisesti törkeästä raiskauksesta, mutta oikeuden mukaan raiskauksen tunnustusmerkistö ei täyttynyt.

Oikeudenkäynnissä ei tullut oikeuden mukaan esiin, että uhriin olisi kohdistettu sellaista väkivaltaa, minkä perusteella kyse olisi raiskauksesta. Oikeus myös katsoi, ettei seksuaalisia tekoja tehty pakkoa käyttäen. 

Riidatonta oli, että mies ja uhri olivat nauttineet miehen asunnolla usein alkoholia. Myös uhri oli tuonut asunnolle silloin tällöin juomia.

Oikeus vakuuttui siitä, että vajaan kolmen kuukauden aikana seksuaalisia tekoja oli tapahtunut useita, ja niitä oli toteutettu monin eri tavoin.

Esimerkiksi varsinaisia sukupuoliyhdyntöjä oli ollut monia, minkä oikeus katsoi olevan erityisen vahingollista lapsen kehitykselle. Tässä yhteydessä oikeus kuitenkin toteaa, ettei yhdyntöjä oltu tehty vastoin uhrin tahtoa, väkivaltaa tai pakkoa käyttäen.

Tuomio sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä annettiin, koska mies oli videoinut kyseisiä seksitilanteita ja valmistanut niistä kuvatallenteita.

Miehellä ei ollut aikaisempaa rikosrekisteriä, minkä seikan oikeus otti huomioon vähäisessä määrin rangaistusta määrätessään.

Itä-Savo ei julkaise pitkästä vankeustuomiosta huolimatta tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut