Tiistai, 22. elokuu 2017
Iivari, Iivo

30-vuotias Janne Weander elinkeinojohtajaksi Savonlinnaan - voitti vaalin yhdellä äänellä

14.02.201709:00
29
  • Janne Weander arvelee pääsevänsä muuttamaan Savonlinnaan maaliskuun puolivälissä tai huhtikuun alussa. Kuva: Aleksi Havu

Savonlinnan kaupunginhallitus on äänin 6—5 valinnut kaupungin elinkeinojohtajaksi kauppatieteitten maisteri Janne Weanderin, 30, Vantaalta.

Weander työskentelee Tieto Oyj:ssä konsulttina. Hän oli kaupunginhallituksen haastateltavana maanantaina. Haastateltavana oli myös toinen loppusuoralla ollut viranhakija, diplomi-insinööri Jarmo Häkkinen, 64, Savonlinnasta. Kaupunginjohtaja Janne Laine esitti virkaan Häkkistä, joka kuitenkin hävisi Weanderille äänestyksessä.

— Olin Lahden kohdalla ajelemassa takaisin kotiin päin, kun kuulin valinnasta. Tuntuu todella hyvältä. Nyt vaan ruvetaan järjestämään käytännön asioita, Weander sanoo.

Weander arvelee, että hän pääsee muuttamaan Savonlinnaan todennäköisesti maaliskuun puolivälissä tai huhtikuun alussa. Mikkeliläislähtöinen kihlattu Henna Kokkonen tulee aikanaan perässä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä re-alismi (kirjautumaton)
Aivan sama kuka valittiin. Jannelle tuli henkilökohtainen avustaja kantamaan kassia ja hymyilemään nätisti. Ei mitään valtuuksia, ei edes toimi esittelijänä. Esimiehinä täysin elinkeinoelämästä pihalla olevat kaupunginjohtaja ja poliitikot, Matti-Pekka ja taustalla veteraani Pekka etunenässä. Ihan aikuisten oikeasti, luuletteko että hyvä tulee ? Eikö olisi aika antaa elinkeinopolitiikan valta ja vastuu niille jotka siitä jotain ymmärtävät ? Nämä edelliset ovat näyttönsä antaneet eikä ne kaksiset ole.

Lähettänyt käyttäjä Teemu Hirvonen
Kaupunginhallitus pääsi valitsemaan kahdesta hyvästä hakijasta toisen. Muutoinkin hakijoiden taso oli ilahduttavan korkea. Kannattaa kuitenkin muistaa elinkeinojohtaja on vain yksi tekijä tässä kokonaisuudessa, joskin tärkeä sellainen, mutta Savonlinnan menestymiseen tarvitaan meidän jokaisen panosta. Positiivinen ajattelutapa olisi hyvä alku, kriittinen saa ja pitää olla, mutta pahantahtoisuus ja katkeruus eivät tuo mitään hyvää. Tämä oli hyvä askel eteenpäin.

Lähettänyt käyttäjä xxx (kirjautumaton)
"Aivan sama kuka valittiin"- otsikon alla on erittäin osuva mielipide Savonlinnan elinkeinoelämän asioista. Ottakaa ihmiset hyvät selvää, miten hallinnon puolella on paljon piilotettuja asioita ja suhmurointia vanhan demari-keskustan piirissä. Poikarukka jää jalkoihin, kun vanhat jyräävät.

Sivut

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut