Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

22-vuotias entinen ravihevonen Pekka olisi halunnut juoksemaan

17.06.201721:10
  • Hannolanpellon hevostapahtuma ,

    Kolmivuotias Hemi Hirvonen otti tuntumaa ratsastukseen lauantaina Hannolanpellossa. Kuva: Timo Seppäläinen

22-vuotias entinen ravihevonen Pekka kuopii kaviollaan pilttuun lattiaa. Suomenhevoselle tekee tiukkaa vain seisoskella pilttuussa mannekiinina, kun voisi juosta pitkin tuttua Hannolanpellon rataa. Se olisi hienoa, tulisi takavuosien voitot Vermossa mieleen.
Pekan omistaja Jutta Laine tuntee lemmikkinsä aivoitukset. Joutenolo ei ole herkkua niin kuin ei ole muillekaan suomenhevosille.
Hevonen juoksi raviurallaan ansiokkaimmat saavutuksensa kolmesti Vermossa. Se on sittemmin myös oppinut juoksijasta kelpo ratsuksi, vaikka lajinvaihto ei ihan kaikilta ravurisukujen jälkeläisiltä moitteitta onnistu.
— Pekka on hyvä esteissäkin, oikeastaan kaikessa, mihin on ryhtynyt. Minulle se tuli 9-vuotiaana eli 13 vuotta sitten.
Vaikka hevosella alkaa olla jo ikää, se ei ole toistaiseksi heittäytynyt viettämään eläkevuosia. Jutta Laine huomauttaa, että hevonen saa jatkaa ratsuna niin kauan kuin intoa riittää.
Lauantain tapahtuma Suomenhevosen juhlaa tarjosi ennen kaikkea matalan kynnyksen tilaisuuden nähdä hevosia ja tutustua niihin.
— Tavoittelimme tällä kertaa Hannolanpeltoon erityisesti niitä ihmisiä, jotka eivät harrasta hevosia tai käy raveissa, huomauttaa Sami Kokkonen Itä-Savon Hevosystäväinseurasta.
Heikki Kosonen laskeskelee, että lähiseudun talleista löytyy hieman yli sata suomenhevosta. Esimerkiksi Kososen omassa tallissa on maanantaina syntynyt varsa mukaan lukien yhteensä viisi suomenhevosta.
Sekä hevosten että harrastajien määrä kasvaa koko ajan, mikä on Kokkosen ja Kososen mukaan monessa mielessä hyvä asia.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut