Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

15 hakijaa Samin johtajan ja rehtorin virkaan — katso haastatteluihin valitut

Päivitetty: 24.02.201710:45
16
  • Uudet tuulet puhaltavat Samin johdossa jo ensi syksynä, kunhan Keijo Pesoselle löydetään seuraaja.

Itä-Savon koulutuskuntayhtymän Samin johtajan ja rehtorin virkaan saapui määräaikaan mennessä 15 hakemusta.

Yhtymähallitus valitsi viisi henkilöä haastatteluihin. He ovat DI Sami Pekonen Savonlinnasta, TtT Jukka Soininen Kuopiosta, KTM Timo Kärkkäinen Pattijoelta, FT Marja Tuomainen Vantaalta sekä yksi henkilö, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Virkaa hoitaa tällä hetkellä Keijo Pesonen, joka jää eläkkeelle tammikuun 1. päivä 2018.

Virkaa hakivat lisäksi KTM, FM Juha Ahonen Jyväskylästä, MMT, DI Jalo Aminoff Karjalohjalta, Kone- ja tuotantoinsinööri Tiina Alho Outokummusta, DI Seppo Mustonen Kuvansista, Insinööri YAMK Marko Noronen Jyväskylästä, DI, rakennusarkkitehti Esko Nousiainen Imatralta, KM Paavo Putus Savonlinnasta, THM Katri Rämänen Kuopiosta, FM Hannu Wuorela Tartosta ja insinööri YAMK Harri Åkerfelt Savonlinnasta.

 Yhtymähallitus nimesi viran täyttämistä valmistelevaan haastatteluryhmään luottamushenkilöistä yhtymähallituksen varapuheenjohtajan Tuukka Suomalaisen, yhtymävaltuuston puheenjohtajan Tommi Tuunaisen, yhtymähallituksen jäsenen Heli Laamasen sekä eläkkeelle jäävän rehtori Keijo Pesosen ja talousjohtaja Terhi Juutilaisen.

Tavoitteena on, että yhtymähallitus päättää nimeämisesityksestään yhtymävaltuustolle 26.4. ja yhtymävaltuusto päättää uuden viranhaltijan valinnasta 24.5.2017.

Lisäys: Itä-Savon toimitus ei saanut tietoonsa viidennen jatkohaastatteluun valitun nimeä, koska Itä-Savon ammattikoulutuksen kuntayhtymän hallitus oli päättänyt noudattaa hakeneen toivomusta olla antamatta nimeä julkisuuteen.
Kuntayhtymän johtajan ja rehtorin Keijo Pesosen mukaan hän ei voi toimia hallituksen päätöksen vastaisesti ja kertoa nimeä julkisuuteen.
– Voimme kertoa nimen vasta sen jälkeen kun yhtymähallitus on tehnyt asiasta mahdollisesti uuden päätöksen, Pesonen kommentoi päätöstä lomaltaan.
Pesonen perustelee yhtymähallituksen päätöstä sillä, että se noudattaa yleisesti hyväksyttyä hyvää hallintotapaa.

Juttua korjattu: Keijo Pesonen jää eläkkeelle tammikuun 1. päivä 2018, ei tänä vuonna keväällä.

 

 

 

Lue myös: 

Kommentit

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
24. helmikuu 2017 - 11:06 käyttäjä Anonymous (kirjautumaton) Mikä ihme trendi tämä "ei halua nimeään julkisuuteen" oikein on?" " " Kun laki antaa mahdollisuuden tehdä niin, niin se on täysin luvallista. Ehkä se "ei halua nimeään julkisuuteen" ei halua nimeään julkisuuteen jostain tärkeästä syystä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Miksi Itä-Savo ei julkaise kaikkien nimiä. Mitään toivomuksia nimen piilottelusta ei tule huomioida. Ne ovat lain mukaan aina julkisia. Julkisen viran haku ja täyttöprosessin tulee sina olla avoin ja julkinen!

Lähettänyt käyttäjä JulkL § 24 (kirjautumaton)
Rehtori on näkyvä henkilö ja keulakuva johtamalleen oppilaitokselle. Virassa on eduksi olla julkisuudessa ja hoitaa tehtäviä avoimesti ja läpinäkyvästi, koska on samalla markkinoidaan oppilaitosta. Ehdolla virkaan oleva Nimetön ja Näkymätön hakija ei tältä osin vakuuta persoonallaan. Onko hän Hämähäkkimies vai Näkymätön Väänänen?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kyllä se nimi on ihan julkinen ja näkyvä jos tämän henkilön kohdalle valinta osuu. Ehkä tämä henkilö ei kuitenkaan täysin luota valintaansa, ja haluaa siksi varmistaa ettei tule nykyisen työnantajan kanssa ongelmia jos töiden pitää siellä jatkua tulevaisuudessakin.

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Virkaan ei valita ketään veronmaksajien huutoäänestyksellä, vaan sen tekee SAMIn yhtymävaltuusto. Joten se ei kuulu kenellekkään, ketä siellä on valittavien listalla. Sitten, jos tämä "ei halua nimeään julkisuuteen", niin sitten nimi julkaistaan. Voi olla, että "ei halua nimeään julkisuuteen" henkilö ei halua esim. edellisen työpaikan takia nimeään julkisuuteen. Esim. pörssiyhtiö on tekemässä jotain merkittävää ja siihen saumaan toimitusjohtajan nimi jossain muualla voisi vaikuttaa negatiivisesti yhtiön toimintaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Hakuprosessi julkiseen virkaan on aina avoin ja julkinen. Tämä on ihan laissa säädetty. Nimeä ei voi piilottaa jos joku kysyy. Ei ole pelkästään huonoa hallintoa kieltäytyä paljastamasta nimiä sitä erikseen kysyvälle, se on laitonta. Mitä kerrottaisiin julkisuuteen jos kaikki hakijat esittäisivät saman toiveen ja sitä noudatettaisiin - ei siis mitään vaan mentäisiin "sammutetuin valoin".

Lähettänyt käyttäjä Hyvä hallintota... (kirjautumaton)
Höpö höpö nimen pimilyä puolustajat. Jos julkista virkaa hakee niin nimi tulee lain mukaan julki, se pitää tietää jo hakiessa. Onpa mukavaa kohta lukea Samin johtokunnan päätös: "Johtajaksi valitaan henkilö jonka nimeä ei paljasteta". Päätös tehtiin hyvän hallintotavan mukaisesti rehtori Pesosen esittelystä. Ehkäpä uusi reksi esiintyy töissäänkin huppu päässä Koska näin on päätetty menetellä niin se varmistaa, että joku kaivaa nimen esille kuitenkin koska loputtomasti sitä eivät voi sitä salatakkaan - viimeistää hallinto-oikeus näin päättää. Ketähän tämäkin soppa sitten hyödyttää

Sivut

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut