Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Soutajia palkitaan sulkavalaisella designilla

14.01.201411:15
2
  • Ensi kesänä Sulkavan suursouduissa jaettavat desgin-palkinnot ovat Jarkko ja Riikka Kaartilanmäen käsialaa. Kuva: Yrjö Ruotsalainen

  • Ensi kesänä Sulkavan suursouduissa jaettavat desgin-palkinnot ovat Jarkko ja Riikka Kaartilanmäen käsialaa. Kuva: Yrjö Ruotsalainen

Ensi kesänä Sulkavan suursouduissa palkintopöydillä on paikallista designia. Tekstiilisuunnittelija Riikka Kaartilanmäki (os. Vierikko) ja seppämestari Jarkko Kaartilanmäki (os. Väisänen) ovat solmineet yhteistyösopimuksen Sulkavan Suursoutujen kanssa.

Suunnitteilla olevat uudet tuotteet tulevat jatkossa myös yleiseen myyntiin, mm. 10.-13.7.2014 järjestettävissä 47. Suursouduissa.

Aapiste on Riikka Kaartilanmäen luoma tuotemerkki ja Tuakon Takomo Jarkko Kaartilanmäen kymmenen vuotta sitten perustama sepän paja. Pariskunnan työtilat, myymälä ja koti sijaitsevat satavuotiaan kansakoulun miljöössä Sulkavalla.

Sulkava ja sulkavalaisuus ovat suuressa roolissa myös Riikan ja Jarkon muotoilutuotteissa. Riikan suunnittelemien pellavaisten tekstiili- ja sisustustuotteiden kuosien inspiraationa ovat lähiluonto, ajan kultaamat muistot ja arkiset ilmiöt. Jarkon suunnittelemissa ja takomissa metallisissa tuotteissa tulee vahvasti esille kansallisromantiikka ja Sulkavan upea vesistö. Seppämestarin käyttämä muotoilu perustuu pitkälti perinteiseen, suomalaiseen muotoiluun, joka näkyy käyttöesineiden, kuten naulakoiden, porttien ja erilaisten työkalujen käytettävyytenä. 

-Sulkava ja sulkavalaisuus kuvastavat tapahtuman luonnetta erittäin vahvasti, ja siksipä onkin luonnollista tuoda ainutlaatuinen paikallinen muotoiluosaaminen osaksi tätä tapahtumaa. Palkitsemalla ympäri Suomea tulevia soutajia Riikka ja Jarkko Kaartilanmäen suunnittelemilla ja valmistamilla tuotteilla, edistämme Sulkavan tunnettuutta koko maassa, sanoo Suursoutujen piäsoutaja Erkki Kauppinen.

-Suunnittelemamme soutupalkinnot on mietitty käytännöllisyyden näkökannalta. Palkinnosta on hyötyä käyttäjälleen soutukisojen jälkeen eikä palkinto jää pölyyntymään palkintokaappiin”, kertoo Riikka. ”Palkintotuotteet ovat puhtaasti kotimaisia, ajattomia ja ympäristöystävällisiä tuotteita ja ne kestävät kovaakin käyttöä, lisää Jarkko Kaartilanmäki.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä soutuneuvos (kirjautumaton)
Ei kai sentään palkintoja tehdä talkoilla! Maksaisiko kunta/veronmaksajat maksavan palkinnot. Kauppisen palkan vielä toistaiseksi maksaa Sulkava seura. Milloin soututalkoolaisen tuntipalkkaa on nostettu?

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut