Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Parikkalasta joukolla katsomaan tietöitä Venäjällä

03.06.201313:37
4
  • Bussissa on edustajia Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Keski-Suomen maakuntaliitoista sekä kunnista, tullilaitoksesta ja rajavartiolaitoksesta. Kuva: Auli Terävä

Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan kautta lähdettiin maanantaina 25 viranhaltijan voimin Venäjälle katsomaan, miten rajalle tuovan tien kunnostustyöt Syväoron, Raivion ja Ihalan välillä ovat edenneet.

Bussissa oli edustajia Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Keski-Suomen maakuntaliitoista, kuntien sekä tullin ja rajavartiolaitoksen väkeä.

Samalla reissulla luodaan silmäys Pietarista Petroskoihin rakennettavan federaatiotien rakennustöihin. Edellisen tien pitäisi valmistua vuoden 2014 loppuun ja jälkimmäisen pari vuotta myöhemmin.

Näin avautuu uusi parempi väylä maiden välillä. Kohti kansainvälistä liikennettä kuljetaan pienin, mutta toiveikkain askelin. Tiistaina Parikkalassa pidettävässä rajaseminaarissa kuullaan, missä vaiheessa tietyöt ovat ja mitä Karjalan tasavallan edustajilla oli kerrottavaa ylityspaikka -hankkeesta.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Aikaa menee varmaan ainakin 15 vuotta avaamiseen. Sitä ennen meidän täytyy rakentaa Venäjälle tiet, rakennukset, asunnot työntekijöille, yms. Sitten pitää alkaa rakentamaan omaa puolta kuntoon. Todellisuudessahan Suomen puolellakin pitää rakentaa kaikki uusiksi.

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Rajavartiosto kommentoi YLE:n sivulla asiaa melko hyvin: "Eversti Kaakinen muistutti myös, että edullisinta veronmaksajan kannalta on kasvattaa jo olevia rajanylityspaikkoja. - Edullisempaa on tehdä lisäkaistoja, kuin rakentaa kokonaan uutta rajanylityspaikkaa korpialueelle, Suomen ja Venäjän rajalle."

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Taitaa olla tuo pätkä muutama kilometri keskellä ei mitään. Mut kivahan sitä on esitellä, kun muuta ei ole olemassakaan ja katsojat saadaan tyytyväisiksi. Saa nähdä, minne menee miljoonat, jotka annettiin rajan läheiselle tielle.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut