Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Parikkalan ylityspaikan tärkeyttä korostettiin rajaseminaarissa

04.06.201314:43
  • Kaikki tiet vievät Parikkalaan. Maakuntajohtaja Timo Puttonen ja Matti Viialainen olivat mukana rajasemaarissa Parikkalassa. Kuva: Auli Terävä

Pietarista Petroskoihin vievän valtatien rakennustyöt ovat edenneet Venäjällä vauhdilla, jopa vuoden etuajassa. Sen sijaan Ihalasta Raivioon ja Parikkala-Syväoron rajanylityspaikalle tuovan 28 kilometrin pituisen tien kunnostustyöt eivät ole vielä alkaneet.

Tien kunnostus on edellytys sille, että rajanylityspaikka voidaan tulevaisuudessa myös avata henkilöliikenteelle. Kunnostustöihin on myönnetty Enpi-rahoitusta, joka on käytettävä vuoden 2014 loppuun mennessä.

Tiistaina Parikkalassa pidetyssä rajaseminaarissa pohdittiin rajan kansainvälistämiseen liittyvää problematiikkaa.
Rajanylityspaikan tarpeellisuutta ei kannata enää yrittää todistaa kasvavilla liikennemäärillä, vaan alue- ja liikennepoliittisilla syillä.

Maakuntajohtaja Matti Viialainen uskoi rajan avautuvan myös kansainväliselle liikenteelle. Usko ei kuitenkin riitä, ellei poliittisilla päättäjillä ole tahtoa ja halua rahoittaa hanketta. 

Venäläisten intressejä sijoittaa rajarakenteisiin keskelle metsää vähän epäiltiin joissakin puheenvuoroissa.

Viialainen kuitenkin toivoi, että kun vuonna 2017 vietetään Suomen 100-vuotisjuhlaa, voitaisiin samalla juhlistaa myös Parikkala-Syväoron kansainvälistymistä.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut