Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Kerimäen Savisuolta ei enää nosteta turvetta

20.01.201410:30
4

VAPO Oy lopettaa turvetuotannon Savisuolla Kerimäen Kumpurannassa oman ilmoituksensa mukaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Suolta ei ole nostettu turvetta enää vuoden 2010 jälkeen, ja nyt ympäristölupakin saa yhtiön puolesta raueta.
Savisuon jälkihoidosta on luvassa tarkemmat suunnitelmat helmikuun lopulla.
Turvetuotantoyhtiö vastaa samalla muistutuksiin eikä näe aihetta korvauksiin. Käyttö- ja päästötarkkailussa ei ole havaittu, että turvetuotanto olisi vaikuttanut heikentävästi Puruveden tilaan. Samoin muiden mahdollisten vaikutusten sanotaan vähitellen vähenevän turpeennoston päätyttyä.
Rauvanjärvi oli yhtiön mielestä rehevöitynyt 1980-luvun alkupuolella ennen kuin turvetta alettiin nostaa. Hautalahden sinilevähavaintoja on mahdoton lausunnon mukaan kytkeä Savisuon turvetuotantoon, sillä sinilevää on havaittu myös muualla Puruvedellä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Metsämies (kirjautumaton)
Oletko Jukka itse käynyt tutkimassa asiaa ja todennut sen? Helppohan se on muodostaa mielipiteitä luulojen perusteella. Onko tästä "puolen metrin" kerroksesta tieteellistä faktaa? Vesikasveistakin muodostuu hajotessaan massaa joka kulkeutuu syvänteisiin. Kyseisen esimerkin olen nähnyt järvellä, jossa ei ole lähelläkään turvetuotantoa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut