Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Junat pysähtyvät edelleen Haukivuorella

14.05.201419:43
29
  • haukivuoren rautatieasema, mielenilmaus, mielenosoitus, haukivuori, rautatie, asema

    Haukivuorelaiset saivat tahtonsa läpi. Kuva: Vesa Vuorela

Junat pysähtyvät edelleen Mikkelin Haukivuorella. VR:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Kari Rajamäki (sd.) kertoo, että asian valmistelussa on tapahtunut muotovirhe, jota VR:n johdon on syytä pahoitella.
– Siinä ei otettu huomioon, että liikennöinti on osa velvoiteliikennettä, Rajamäki sanoo.
Raideliikenteen mnopoliasema tuo VR:lle myös peruspalveluvelvoitteen, joka oli unohdettu Haukivuoren kohdalla.
Rajamäki kertoo tehneensä hallintoneuvoston kokouksessa keskiviikkoiltana uuden päätösesityksen, joka hyväksyttiin yksimielisesti. Raideliikenteen järjestelyt valmistellaan uudelleen liikenne- ja viestintäministeriön kanssa.
Neuvottelut aikatauluista ja palvelun järjestämisestä jatkuvat jo torstaina.

Rajamäki kuvaa asian käänteitä ”hyväksi harjoitukseksi”, joka muistutti osaltaan joukkoliikenteen järjestämisestä julkisena palveluna.
– Junan on pakko pysähtyä Haukivuorella, Rajamäki linjaa.
Rajamäki pitää asiaa tärkeänä aluepoliittisesti, sillä ihmisten liikkuvuudelle on taattava alueellinen tasa-arvo.
Rajamäki mainitsee, että päätökseen vaikutti ratkaisevasti alueen eli haukivuorelaisten aktiivinen ote. He tarttuivat asiaan heti sen tultua ilmi, ja ajoivat asiaa tarmokkaasti keskiviikkoiltaan saakka.
Juuri ennen hallintoneuvoston kokousta Mikkelin kaupungin delegaatio, johon kuuluivat Olli Nepponen ja Heikki Nykänen sekä varapuheenjohtaja Liisa Pulliainen ja Asko Kohvakka Haukivuoren aluejohtokunnasta, kävivät eduskunnassa tapaamassa VR:n hallintoneuvostoa.

– Loistava uutinen Mikkelin ja Etelä-Savon, joukkoliikenteen käyttäjien, liikenneturvallisuuden ja ympäristön kannalta, Kohvakka tuuletti päätöstä.
Hän piti asiaa hienona juttuja erityisesti Mikkelin pohjoisosan sekä sieltä ja sinne matkustavien puolesta.
Kohvakka kertoo, että hallintoneuvoston tapaamisen jälkeen jäi sellainen tunne, että asia selvitetään.
– Keskeisin argumenttimme oli, että VR:n johto yritti kävellä muiden päättäjien ylitse. Onneksi saimme herätettyä riittävän isot tahot.

VR oli aikeissa lopettaa Pieksämäen ja Mikkelin väliä liikennöivien matkustajajunien pysähtymiset Haukivuorella 11. elokuuta alkaen.

Juttua täydennetty 7.9.2014: Lisätty linkki uutiseen "Ministeriön päätös: Junaliikenne Haukivuoren asemalle lopetetaan".

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Junassa on tunn... (kirjautumaton)
Kiitos kaikki asiaan osallistuneet tahot ! Kiitos haukivuorelaisille päättäväisyydestä ! Matkustan junalla noin kerran kuussa pitemmälle matkalle. Olisi ollut hankalaa ajaa ensin autolla Mikkelin tai Pieksämäen asemalle ja jättää auto sinne muutamaksi päiväksi. Nyt pääsen edelleen junalla Haukivuoren asemalta kyyttin ja auto jää kotipahalle.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut