Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Huvilan toimitusjohtajan Helsingin-ravintola valittiin kaikkien aikojen kärkiravintoloiden joukkoon

12.06.201417:02
  • Panimoravintola Huvilan toimitusjohtaja Jussi Hukkanen kuvattuna Huvilan panimossa 11.6.2014. olut, ravintola, olutravintola, panimo, panimoravintola, olutpanimo, juoma, Huvila, Ravintola Huvila

    Jussi Hukkasen mukaan tilaisuuteen oli pakko tarttua, kun Helsingistä löytyivät tilat 1920-luvulla rakennetusta talosta ydinkeskustasta. Kuva Savonlinnan Panimoravintola Huvilasta. Kuva: Petri Vanhanen

Panimoravintola Huvilan toimitusjohtaja Jussi Hukkanen on vienyt Savonlinnasta tutun ravintolakonseptin Helsinkiin.
Ravintoloitsija ja olutmestari avasi Passio keittiö ja baari -nimisen ravintolan huhtikuun alussa pääkaupunkiin.
– Se on ollut pitkäaikainen haave. Muutaman kerran on koeponnisettu aikaisemminkin, mutta yritys on tyssännyt. Nyt tämä meni ihan maaliin asti, ravintoloitsija iloitsee.
 
Kun tilat löytyivät 1920-luvulla rakennetusta talosta Helsingin ydinkeskustasta Kalevankadulta, oli Hukkasen mukaan tilaisuuteen pakko tarttua.
Uusi bisnes on lähtenyt hyvin liikkeelle. Kaksi kuukautta auki ollut ravintola sai viime viikon torstaina Kauppalehti Optiolta huippuarvostelun: 16 pistettä 20:stä.
- Vaikka ollaan bistromaisessa ravintolassa, tyyli lähentelee fine diningia. Ote on varma ja näkemys kirkas, kirjoittaa lehti arvostelussaan.
Huippupisteillä ravintola pääsi kaikkien aikojen top 10 -listalle, johon Optio valitsee Helsingin kärkiravintolat. Samalla listalla on esimerkiksi Ravintola Savoy 17 pisteellä.
– Vastaanotto on ollut todella hyvä, Hukkanen kiittelee.
 
Passio Keittiö ja Baari on Huvilan luonnollinen jatkumo. Hukkanen luottaa uudessa ravintolassa Huvilasta tuttuun konseptiin.
– Miksi lähtisin muuttamaan sitä?  Ruoka ja juoma on hyvää, palvelu toimii ja ravintolatila on rouhean kaunis.
Savonlinnasta on kotoisin myös Passion keittiömestari ja osakas Jesse Vottonen.
Oluetkin tuodaan Savonlinnasta Huvilan omasta panimosta, viinit eurooppalaisilta pientuottajilta. Passiossa ei olla pystytty keskittymään lähiruokaan samalla tavalla kuin Huvilassa, mutta raaka-aineita hankitaan kuitenkin suomalaisilta pientuottajilta.
– Sitä kautta tuleee kasvollisuus: tiedämme tuotteen laadun ja alkuperän.
 
 

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä