Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Sopraano Iida Antola Kangasniemen laulukilpailun voittoon — Berliinissä asuvalla voittajalla sukujuuria kisakuntaan

16.07.201718:51
  • Sopraanot jakoivat potin Kangasniemen laulukilpailussa. Toiseksi sijoittui Johanna Isokoski, voiton vei Iida Antola ja kolmanneksi lauloi Johanna Lehesvuori. Kuva: Arja Reinikainen

Kangasniemen laulukilpailun on voittanut sopraano Iida Antola. Toiseksi sijoittui Johanna Isokoski ja kolmanneksi Johanna Lehesvuori. Myös he ovat sopraanoita.

Kangasniemen musiikkoviikkojen taiteellinen johtaja, kisan tuomariston puheenjohtaja Mikko Franck luonnehti kisan voittanutta Antolaa hyväksi muusikoksi, jolla on kokonaisuus hyvin hallussa. Luonnollisesti myös Antolan lauluääni sai kehuja.

— Hän hallitsee instrumenttinsa suvereenisti, Franck totesi Antolan äänestä.

Berliinissä opiskelevalle Antolalle Kangasniemi on entuudestaan tuttu etenkin lomapaikkana, sillä laulajan isoisän tila on rakennettu Kangasniemelle.

Vuonna 1990 syntynyt Antola on opiskellut laulua Berliinissä UdK-korkeakoulussa vuodesta 2015 alkaen. Hän on aikaisemmin valmistunut kuoronjohtajaksi Sibelius-Akatemiasta. Laulukilpailun voitosta Kantolalle lohkesi 6000 euron palkintosumma. Kisan 2. palkinto oli arvoltaan 3500 euroa ja 3. palkinto 2000 euroa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut