Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Oopperajuhlakuoro esiintyy Helsingin Musiikkitalossa — Perjantain konsertti lähetetään suorana Yle radio 1:ssä ja Yle Areenassa.

13.09.201711:00
  • Kapellimestari Hannu Lintu johti Beethovenin juhlamessun Missa solemnis Savonlinnan Oopperajuhlilla viime kesänä. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan Oopperajuhlakuoro esiintyy Helsingin Musiikkitalossa ensi perjantaina, 15.9., kello 19. Kuoro esittää yhdessä Radion sinfoniaorkesterin kanssa Beethovenin juhlamessun Missa solemnis. Konsertin johtaa Hannu Lintu.

Solisteina laulavat Camilla Tilling, Michelle Breedt, Tuomas Katajala ja Nathan Berg. Kuoron valmennuksesta vastaa kuoronjohtaja Matti Hyökki.

Konsertti lähetetään suorana Yle radio 1:ssä ja verkossa Yle Areenassa. Konsertti nähdään myös Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 24.9. ja uusintana Yle TV 1:ssä 30.9.

Vuonna 1824 Pietarissa kantaesitetty Missa solemnis on sävelletty neljälle soololaulajalle, sekakuorolle ja orkesterille. Kuoron rooli on teoksessa poikkeuksellisen monitahoinen sekä vaativa, ja myös orkesteriosuus on tavallista itsenäisempi. 

Missa solemnisissa Beethoven halusi säveltää mestariteoksen, joka summaisi sekä hänen oman säveltäjäkehityksensä että musiikin historian saavutukset. Missa solemnis kuultiin kesällä Savonlinnan Oopperajuhlien juhlakonsertissa.

Oopperajuhlakuoro ja RSO esiintyivät edellisen kerran yhdessä maaliskuussa 2016. Tuolloin ohjelmassa oli Mendelssohnin Elias-oratorio. Yhteistyö jatkuu edelleen tulevina kausina.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut