Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Ooppera vaihtuu heviin - Stratovarius, Stam1na ja Amorphis Olavinlinnaan

10.01.201708:14
15
  • Amorphis-konsertti Olavinlinnassa

    Amorphis esiintyi Olavinlinnassa ensimmäisen kerran vuonna 2014. Kuva: Soila Puurtinen

Savonlinnan Oopperajuhlien jälkeisenä iltana aariat vaihtuvat heviriffeihin, kun kolme suosittua suomalaista raskaan musiikin bändiä nousee Olavinlinnan lavalle.

Lauantaina 5. elokuuta Opera Festival Rocks -tapahtumassa esiintyvät Stam1na, Stratovarius ja Amorphis.

Amorphiksella on kokemusta Oopperajuhlista vuodelta 2014.

- Edellisen kerran ilmeni joitakin ennakkoluuloja siitä, miten tällainen rokkimeininki tuollaisessa paikassa oikein toimii. Se oli kuitenkin hieno kokemus, teatraalinen ja jopa soundimaailma toimi erittäin hyvin kivisistä seinistä huolimatta, Amorphiksen laulaja Tomi Joutsen kertoo Oopperajuhlien tiedotteessa.

Suomalaisen voimametallin sanansaattajan, Stratovariuksen kitaristi-laulaja Timo Kotipelto on niin ikään innoissaan.

- Stratovariuksen musiikissa on useissakin biiseissä vaikutteita klassisesta musiikista. Mikä onkaan hienompaa, kuin päästä soittamaan Oopperajuhlille powermetallia, vieläpä oikean linnan sisälle, Kotipelto hehkuttaa tiedotteessa.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Teemu Hirvonen
Olavinlinna on loistava paikka esittää myös muuta musiikkia kuin oopperaa. Erityisen hyvin se sopii raskaammalle musiikille. Heti kun kuulin, että Stam1na tulee Linnaan niin oli selvää että kaikki muu pyyhitään kalenterista sen tieltä!

Käyttäjän Moraalijeesus kuva
Lähettänyt käyttäjä Moraalijeesus
Miten olisi Ritchie Blackmore & Blackmore's Night? Ritchie on sanonut haastateluissa, että tulee oikein mielellään keskiaikaisiin paikkoihin esiintymään ja kyllä, siellä soi myös Fender...

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Täysin linnan arvolle sopimatonta "musiikkia". Linnamme on varattu korkeakulttuurillemme ja meille sen kuluttajille. Rock-festivaalit tulee järjestää rahvaalle sopivimmissa paikoissa kuten mutaisilla kentillä.

Lähettänyt käyttäjä Kaiken musiikin... (kirjautumaton)
Ihmetellä pitää vielä "aateliset ja työväenluokka",..korkeakulttuuria ja rahvaan mutakenttiä?!? Hyvä että Savonlinnassa järjestetään kaiken tyylistä musiikkia.tuo tullessaan väkeä kaupunkiin, ja olavinlinna ...arvoa kaikelle kansalle ja kaikelle musiikille mikä sen parempi paikka kuin historiallinen linnamme.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Kotipelto on kovin laulaja mikä tuossa limmassa on vieraillut koskaan ! Stratovarius on loistobuukkaus ensi kesälle!

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut