Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

O la laa! Saima-talon akvarellinäyttely esittelee Heli Pukin eläinhahmot

19.06.201711:31
  • Heli Pukki

    Akvarellitaiteilija Heli Pukki esittelee töitään Savonlinna-postikorttia ja Suomi100-postikorttia. Savonlinna-postikortissa on kaikki tarpeellinen: linna, oopperalaulaja, soutuvene ja norppa. Kuva: Tuija Pauhu

Akvarellitaiteilija Heli Pukki Lappeenrannasta loi parisenkymmentä vuotta sitten kettuhahmon ja karhuhahmon. Alkuaikoina ne olivat pyöreitä ja pallomaisia, mutta vuosien varrella ne ovat käyneet läpi evoluution villeiksi ja vikkeliksi suikeroiksi. Muuttuvathan ihmisetkin kahdessakymmenessä vuodessa, puhumattakaan piirroshahmoista. Olihan Tove Janssonin Muumipeikkokin alkuaikoina pikkiriikkinen, hampaita näyttelevä kiukkupussi, kunnes kasvoi lempeäksi, pyöreäksi Muumipeikoksi.
— Sain idean ketusta ja karhusta suomalaisten kansansatujen pohjalta, joita minulle luettiin lapsena. Niissä kettu oli aina häijy ja karhu aina tyhmä, mutta pehmensin niiden luonteenpiirteitä. Minun kettuni ja karhuni eivät ole sellaisia, vaan tasa-arvoisia ja samankokoisia, hymyilee Pukki.
Heli Pukista piti alunperin tulla sisustussuunnittelija. Pukki valmistuikin sellaiseksi Lahden Muotoiluinstituutista, mutta se ei ollut Pukin ala.
— Mittamaailma ja realistinen tilankäsittely ei ollut minua varten. Eikä kolmiulotteisuus, mutta ei sisustussuunnittelijan tutkinto hukkaan mennyt. Sieltä sain väriopin. Värit ovat minulle tärkeitä, samoin luonto ja mielikuvitus.
Heikkoudesta tuli vahvuus, kun Pukki päätti, että mielikuvitusmaailma on hänen maailmansa. Siivet kantoivat ja ovat kantaneet.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut