Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Maalauksia ja ääniteoksia — Emma ja Lauri Ainala saivat apurahat taiteelliseen työskentelyyn

17.05.201718:15
1

Savonlinnalaiset taidemaalari Emma Ainala ja äänitaiteilija Lauri Ainala saivat kumpikin Suomen kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston apurahat taiteelliseen työskentelyyn, Emma Ainala 24 000 euroa eli kokovuotisen apuraha ja Lauri puolivuotisen, 12 000 euroa ääntä, performanssia, videotaidetta ja kirjallisuutta yhdistävään taiteelliseen työskentelyyn.
— Teen hitaasti syntyviä öljymaalauksia, joten työ vie aikaa. Työskentelyapuraha on hieno asia, sanoo Emma Ainala, jonka näyttely on parhaillaan Mikkelin taidemuseossa ja vuosi sitten Helsinki Contemporary -galleriassa.
— Vaikka töitäni on mennyt kaupaksi varsinkin pääkaupunkiseudulla, tulo on epäsäännöllistä. Nyt voi keskittyä maalaamaan tuleviin näyttelyihin.
Emma Ainala on yksi sukupolvensa näkyvimpiä nuoria taidemaalareita. Ainala muuttivat hetkeksi Tampereelle, mutta ovat jälleen asettautuneet Savonlinnaan.
— Täällä on hyvä elää, mutta nuorille ei juuri ole töitä. Me voimme tehdä taiteellisia töitämme missä vain, yhtä hyvin Savonlinnassa.

Kommentit

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut