Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Ensiksi Santtu ja minä yritetään, ja sitten Leif näyttää, miten se olisi pitänyt mennä, sanoo kapellimestari Erkki Lasonpalo

17.06.201714:00
  • Kapellimestari Erkki Lasonpalo oli haastatteluhetkellä apulaiskapellimestarina Rigoletto-oopperassa Olavinlinnassa. Kuva: Tuija Pauhu

 Heinäveden Musiikkipäivien taiteellinen johtaja, kapellimestari Erkki Lasonpalo on todella ylpeä koko ohjelmistosta.

Musiikkipäivillä kuullaan isoja nimiä Camilla Nylundista Santtu-Matias Rouvaliin ja Leif Segerstamiin. Rouvali ja Lasonpalo ovat molemmat kolmikymmenvuotiaita ja samalla Leif Segerstamin entisiä oppilaita Sibelius-Akatemiasta.
— Santtu ei tänä kesänä esiinny missään muualla Suomessa kuin Heinävedellä. Mutta niinhän se menee, että ensiksi Santtu ja minä yritetään, ja sitten Leif näyttää, miten se olisi pitänyt mennä, Lasonpaloa alkaa naurattaa.
— Eihän tästä oppilas-opettaja-asetelmasta pääse koskaan eroon, muttei tarvitsekaan. Leif on kiistaton, suuri nero.
—Heinäveden Musiikkipäivät on pieni ihme. Se on aivan järjetön ponnistus, kun ottaa huomioon, että juhlan järjestäminen on suurilta osin talkootyötä, ja joka kesä opitaankin jotain uutta. Musiikkijuhlien ohjelma on niin laadukasta, että sen voisi viedä minne tahansa suuren maailmanluokan tapahtumaan.
Lasonpalo kehuu Heinäveden kirkon akustiikkaa.
— Heinäveden kirkko on kuin suuri soitin. Puukirkko soi luontevasti ja miellyttävästi. Sointi on siellä pyöreää ja pehmeää.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut