Lauantai, 19. elokuu 2017
Mauno, Maunu

Vihreiden uusi puheenjohtaja on Touko Aalto — hän tahtoo kasvattaa vihreistä koko Suomen puolueen

17.06.201719:54
23
  • 20170617, Tampere
Vihreiden puoluekokous Tampereella
Touko Aalto
Jarno Kuusinen / All Over Press

    Vihreiden uusi puheenjohtaja on 33-vuotias Touko Aalto. Kuva: AOP/Jarno Kuusinen

Vihreät valitsi lauantaina uudeksi puheenjohtajakseen jyväskyläläisen Touko Aallon, 33. Aiemmin hän toimi puolueen varapuheenjohtajana. Aalto on syntyisin Savonlinnasta.

Aalto voitti viidennellä kierroksella Emma Karin. Aalto sai ratkaisevalla kierroksella 3 489 ääntä, Kari 2 111 ääntä.

Kampanjansa aikana Aalto korosti, kuinka vihreiden täytyy kyetä kasvamaan yleispuolueeksi, joka houkuttelee äänestäjiksi muitakin kuin trendikkäitä kaupunkilaisia.

Hänen linjansa kelpasi vihreiden jäsenille paremmin kuin kilpakumppaneiden Emma Karin, Krista Mikkosen, Maria Ohisalon, Olli-Poika Parviaisen ja Mika Flöjtin tarjoamat ajatukset.

Vihreiden jäsenistä 66 prosenttia eli 5 778 äänesti kirjeitse puheenjohtajasta. Äänet laskettiin vasta puoluekokouksessa.

Aallolla on edessään suuri urakka, kun hän ottaa vetovastuun pitkäaikaiselta puheenjohtajalta Ville Niinistöltä.

Niinistön kuusivuotisella valtakaudella vihreiden kannatus nousi ennätyslukemiin, ja hän joutui luopumaan pestistään vain puoluesääntöjen vuoksi. Sama puheenjohtaja voi jatkaa korkeintaan kolme kaksivuotista kautta peräkkäin.
Uusi puheenjohtaja ei kuitenkaan vielä ole Niinistön kaltainen eturivin poliitikko. HS:n perjantaina julkaistussa kyselyssä kaksi kolmasosaa suomalaisista ei osannut nimetä suosikkiaan vihreiden ehdokaskisassa, ja toiseksi suosituin Aalto sai vain kymmenen prosentin kannatuksen.

Touko Aallolla on silti ollut viime aikoina nostetta, ja hän on esiintynyt pontevasti myös julkisuudessa.

Lue juttu HS:n verkkosivulla

Karoliina Liimatainen HS

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Vastarannan salakka (kirjautumaton)
Suomen luonnon väkisin suojeleminen ei ole oikeaa luonnonsuojelua. Luonnonsuojelu olisi erotettava politiikasta, sen arvot ovat muualla kuin politiikan kabineteissa.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Myös rakentaminen ja kaavoitus olisi erotettava kunnallispolitiikasta, sen määräykset ja arvot ovat muualla kuin politiikan kabineteissa, esimerkiksi voimassa olevassa Suomen valtion lainsäädännössä.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vihreiden kannattajat ovat niitä, jotka eivät ymmärrä politiikasta mitään vaan ovat tuulten vietävissä, kuten hippikansa konsanaan. Mitä on Vihreiden politiikka ? Sitä ei ole ? "Ympäristöpuolue" se enää ainakaan ei ole, koska pitää jo ihmisten lisääntymiseen ja pääuskontomme halveksimiseen ryhtyä. Kannattavat myös huumeiden laillistamista, joten mikä " poliittinen puolue" ?

Lähettänyt käyttäjä Grön (kirjautumaton)
Ville ratsasti populistisesti koulutusteemaalla. Linjaus yleispuolueeksi mielenkiintoinen, ehkä sieltä se realismikin tulee esiin jossain vaiheessa. Touko sentään myöntää naiivuutensa, nämä muut eivät sitä ole vieläkään tajunneet. Menestystä - ja järkevää poitiikkaa - Toukolle. Voihan tämä tietysti olla Hgin cityvihreille vähän katkera viini.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut