Sunnuntai, 20. elokuu 2017
Sami, Samuli

Perussuomalaisissa alkaa uusi aika: Jussi Halla-ahosta puheenjohtaja

10.06.201713:38
59
  • Jussi Halla-ahon mielestä perussuomalaisten pitää keskittyä ajamaan niitä asioita, joita sen kannattajat haluavat. Kuva: Timo Laitakari

Perussuomalaisten puoluekokous on valinnut Jussi Halla-ahon puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän seuraa Timo Soinia, joka johti puoluetta vuodesta 1997 asti.

Näin perussuomalaisten julkisuuskuvassa tapahtuu valtava muutos. Halla-aho ei lainkaan vastaa perussuomalaisten jäsenkunnan profiilia.

Halla-aho on 46-vuotias eiralainen filosofian tohtori, joka puhuu analyyttisesti ja harkiten.

Hän on eri maailmasta kuin Soini, joka osaa omasta puheestaan hurmioituneena saada suuret joukot puolelleen. Soini on populismin mestari, kun taas uusi puheenjohtaja on vetäytyvä älykkö.

Puolueen kenttäväki halusi kuitenkin johtoon miehen, jonka ajatukset vastaavat sen omia. Halla-ahon mielestä perussuomalaisten pitää keskittyä ajamaan niitä asioita, joita sen kannattajat haluavat. Kannattajat haluavat torjua hallitsemattoman maahanmuuton.

Halla-ahon kaksiminuuttinen esittelypuheenvuoro sai selvästi kovemmat suosionosoitukset kuin kilpakumppani Sampo Terhon. Puheessaan Halla-aho korosti, että vaikka perussuomalaisten on oltava yleispuolue, täytyy sen nostaa aggressiivisemmin esiin puolueelle tärkeimmät teemat.

Lue Helsingin Sanomien koko juttu tästä!

Olli Pohjanpalo, Ville Seuri HS

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Onnittelut! (kirjautumaton)
Hyvä valinta! Fiksu mies jota on parjattu, pelätty ja vähätelty jopa omien puolelta. Harva parjaaja on edes kuunnellut hänen sanomaa ja/tai ymmärtänyt kuulemaansa. Nyt linjat selviää ja akanat putoaa puolueesta. Aika näyttää onko se hyväksi vai pahaksi, tai onko vaikutusta ollenkaan.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Vaikka en olekaan persujen kannattaj pienimmässäkään määein, niin uskoisin tässä oleva viest sihen, että jäsenet haluavat muuttaa persujen ideologiaa. Sampo Terho olisi jatkanut Soinin jalanjälkiä eli mitään ei olisi muuttunut, toisten puolueiden ja hallitusten mollaaminen jne on se sanoma mitä Terhon taito on riittänyt. Mielenkiintoista?

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Onnea uudelle puheenjohtajalle. Nyt se Soinin painajainen tapahtui ja rivikansanedustajan työ alkaa, ellei sitten jouduta uusiin vaaleihin. Kukaan ei ole korvaamaton, se pitäisi muistaa. Ravikieltä käyttäen, joka hevoselle löytyy kengittäjä

Lähettänyt käyttäjä Näytöä odottava (kirjautumaton)
Onko tosiaan tärkein asia maahanmuuton kiristäminen. Nyt jo 80% hakemuksista hylätään. Vieläkö pitäisi kiristää ja kiristämälläkö saadaan kannattajille työpaikkoja. Jos puheenjohtajan valinta on suoritettu vain sillä perusteella niin ei hyvältä näytä. Soinin perintö on äkkiä syöty ja oppositio sekä vaikutusvallan menetys odottaa.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut