Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Junaliikenne seis— tällaisia muutoksia junaliikenteessä tapahtuu lakon aikana

11.08.201722:17
6
  • rautatie, juna, vr, ratapiha, junanvaunu, tavarajuna, kiskot, otava

    Lakko kestää maanantai-illasta tiistain ja keskiviikon väliseen yöhön asti. Kuva: Vesa Vuorela

Maanantai-iltana kello 18 junaliikenne lakkaa kulkemasta koko Suomessa. Lakko päättyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 24, tiedottaa VR.

Lakko koskettaa kaikkia VR:n kauko- ja tavarajunia sekä VR:n ja Helsingin seudun liikenteen lähijunia. Venäjälle kulkevat Tolstoi- ja Allegro liikennöivät normaalisti seisautuksen aikana.

Kaikki maanantaina ennen klo 18 lähtevät lähi- ja kaukoliikenteen matkustajat ajetaan pääteasemalle.

Maanantaina yöjunat eivät kulje. Kuljettajat palaavat töihin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Junaliikenne käynnistyy normaalisti keskiviikkoaamuna 16.8 ja

Keskiviikkona junaliikenne toimii normaalisti. Junaliikenteessä saattaa olla lakon jälkeen parin päivän ajan muutoksia kalustossa ja vuoroja voidaan perua.

Lakkotilanteessa junalipun voi vaihtaa tai perua ilman lisämaksua.

VR:n kausilipulla matkustavat asiakkaat voivat hakea hyvitystä. VR korvaa asiakkaalle kausilipun kahden päivän arvoa vastaavan summan.

Kaukoliikenteen verkostoa korvaavaa liikennettä ei järjestetä.

Elsa Osipova

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Lakkoilu on "jäänne" 70-luvulta, jolloin se vielä saattoi olla vaihtoehto. Nykyään työntekijät lakkoilullaan ainoastaan huonontavat omia mahdollisuuksia. Kyllä VR:n henkilökunnan pitäisi olla tyytyväisiä nykyisiin työsuhteisiinsa. Jos lakkoilu on heille vaihtoehto, niin kyllä varmaan on sielläkin tehostamiseen ja priorisointiin varaa.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä