Torstai, 27. heinäkuu 2017
Heidi

Ilmalämpöpumpun huolto maksaa maltaita — katso 6 vinkkiä, joilla pidät pumppusi kunnossa

16.03.201722:01
13
  • Ilmalämpöpumppu lämmitys energia

    Ilmalämpöpumpun suodatin kannattaa puhdistaa lämmityskauden aluksi. Kuva: Arja Ukkonen. Kuva: arja ukkonen

Ilmalämpöpumpun huolto kannattaa. Sen pystyy pitämään kunnossa myös omatoimisesti.

Sisäyksikön voi puhdistaa imuroimalla lämmönvaihdin kevyesti varoen sen ohuita ja taipuisia lamelleja. Pyyhi sisäyksikkö nihkeällä mikrokuituliinalla sekä sisä- että ulkopuolelta.

Lamellit kannattaa välillä pestä. Lamellien puhdistamiseen tarkoitettuja puhdistusaineita voi kysyä laitteen toimittajalta.

Ilmansuodattimien puhdistusväliksi suositellaan kahta viikkoa. Irrota ilmansuodattimet sisäyksiköstä, imuroi ja pese tarvittaessa. Pyyhi ilmanohjaimet ja niiden takana oleva tila.

Ulkoyksikkö on alttiina vuodenaikojen ja säiden muutokselle. Poista lehdet ja roskat sen ympäriltä. Lumivallit eivät saa yltää ulkoyksikköön.

Poista syksyisin puiden lehdet ulkoyksikön kennosta. Jos ulkoyksikön suojaksi asennetaan suojus, on huolehdittava yksikön ilmansaannista ja kondenssiveden poistosta.

Käytä sertifioituja asentajia. Jos ulkoyksikköön ilmaantuu vikaa, toimintahäiriöitä tai sen käyntiääni muuttuu oleellisesti, tilaa korjaaja. Luettelon asentajista löydät osoitteesta www.sulpu.fi.

Lähteet Motiva Oy, Suomen Lämpöpumppuyhdistys ry ja Hengitysliitto.

Kyösti Suolanen, Elina Iiskola

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Suojapömpeli (kirjautumaton)
Pumpun toimittaja- ja asentajafirma ei suositellut ulkoyksikölle mitään suojarakennelmaa, onko kokemuksia kenelläkään, onko puiset ritiläkopit hyvät vai tarpeettomat, kiertääkö ilma niissä riittävästi?

Lähettänyt käyttäjä Paastori (kirjautumaton)
Tärkeintä tämmöisen ekolämmittimen hoidossa: Lue manuaali (laitteen sisälmys- ja hoito-opas) huolellisesti. Noudata sen ohjeita. Älä kuuntele muita ohjailijoita. Edelliseen yksi poikkeus: Älä asenna sisäkojetta lähelle lattiatasoa keittiö työpöydän alle! Vaikka se olisi ainoa tila.

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Eihän perushuolto nyt tuon enempää maksakkaan mutta odotappas kun vika iskee. Sit alkaa eurot juosta eri malliin. Sitä tuossa uutisessa ajetaan takaa, että sit on kallista jos pääsee vika iskemään.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä