Keskiviikko, 23. elokuu 2017
Signe, Varma

Arhinmäki: Varallisuusvero takaisin, pääomaveroa ylös

27.09.201313:52
15
Vasemmistoliiton puheenjohtaja puhui puoliltapäivin puolueensa ajankohtaisseminaarissa eduskunnassa. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander
Vasemmistoliiton puheenjohtaja puhui puoliltapäivin puolueensa ajankohtaisseminaarissa eduskunnassa. Kuva: Lehtikuva / Markku Ulander

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki haluaa yhteiskunnan hyväosaisimpien kantavan enemmän vastuuta taloustilanteesta.

Arhinmäki kehottaa hallitusta harkitsemaan varallisuusveron palauttamista sekä pääomaverotuksen nostamista ensi kevään kehysriihessä.

- Näillä saataisiin lisää verotuloja. Meidän pitää kasvattaa verotuloja jatkossakin, Arhinmäki sanoi STT:lle eduskunnassa.

Arhinmäen mukaan hallituksen hiljattain sopima rakennepaketti ei koske kaikkia ihmisiä.

- Talouden eliittiä se ei kosketa, koska rakenteisiin tehtävät muutokset eivät juuri tunnu siellä. Pitäisi miettiä keinoja, joilla eliitti olisi mukana.

Arhinmäki luottaa siihen, että veroesitykset saisivat tukea myös kohderyhmässä.

- Uskon, että suurin osa niistäkin, joilla menee hyvin, on valmis siihen, että kun on vaikeat ajat, he osallistuvat myös.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Savon Psykoloki (kirjautumaton)
Varallisuusveron tuotto oli viimeisinä vuosina alle 100 miljoonaa vuodessa joten sillä ei ole mitään merkitystä maan talouden kannalta, Arhinmäki toki tietää sen mutta pitäähän äänestäjien lipominen jollain aloittaa ja menestyneet ovat aina sopiva uhri ja kohderyhmä. Pääomatulovero on jo nyt suhteettoman korkea ja sitä pitäisi pikemminkin alentaa jolloin talous ja esim. asuntotuotanto lähtisi käyntiin kun sijoittajille olisi mahdollista saada tuottoa kohtuullisella verotuksella. Mutta mustan virka-auton takapenkiltä kaikki näyttää erilaiselta kuljettajan avatessa oven ja pitopöytien notkuessa Paavon saapuessa paikalle veronmaksajien varoilla.

Lähettänyt käyttäjä Komentti (kirjautumaton)
Arhinmäki haluaa verottaa koti- ja ulkomaiset pääomat pois Suomesta ja sitä myöten loputkin työpaikat yksityiseltä sektorilta. Mutta johan ne lähes kaikki on tulosiirroilla siirretty joko julkiselle sektorille tai julkivallan omistamille yrityksille niinkuin kommunismissa on tapana.

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (kirjautumaton)
Vai pitäisikö nimimerkin olla "Kommentti", mene ja tiedä? Mutta, aivan sama, yhden kirjaimen puuttuminen sinne tai tänne ei merkitse yhtään mitään. On nimittäin nimimerkin kommenttikin kyllä sen tasoinen.

Lähettänyt käyttäjä Tauno Lehtonen (kirjautumaton)
Syö kauniisti lautaselta sen mitä Jyrki K tarjoaa, käy välillä heiluttelemassa sateenkaarilippuja ja on olevinaan kaiken lisäksi vielä todellinen työväenluokan mies. Arhinmäen aikana työväenaate on jo täysin romutettu, jos nyt puolue koskaan on mikään työväenpuolue edes ollutkaan. Vasemmistoliitto on osoittautunut pelkäksi parempiosaisten liitoksi ja Suomen turhimmaksi puolueeksi Vihreiden ohella. Suosittelen Arhinmäelle ammatin vaihtoa. Mene pelleksi johonkin sirkukseen, se luontuisi sinulta paljon paremmin.

Lähettänyt käyttäjä Hannu Leppäjuuri (kirjautumaton)
Arhinmäki aitiopaikalla varmistamassa nykyisen hallituksen pystyssä pysymisen. Hallitus seisoo lähes tumput suorina, eikä yhtäkään oikeata rakenne uudistusta saada aikaan. Arhinmäki voisi toimia kerrankin yhteiskunnan hyväksi, ja ilmoittaa vasemmistoliiton jättäytyvän nykyisestä hallituksesta. Erittäin kalliiksi tulee hallitus joka ei pysty tai kykene toimimaan. Kun inhimillisyydestä ja demokratiasta on pula, niin tuntuu aika uskomattomalta, että juuri näitä arvoja perinteisisti peräävät puolueet kristilliset ja vasemmistoliitto roikkuvat nykyisessä saamattomassa hallituksessa suorastaan väkisin.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut