Maanantai, 21. elokuu 2017
Soini, Veini

Kohu Hanna Kososen pukeutumista koskevasta uutisoinnista aaltoilee — Nyt eduskuntaan puuhataan mekkotempausta

29.07.201712:15
42
  • Hanna Kosonen , Jan Strandholm ,Putin ja Sauli Niinistö

    Putin tuli ja meni, mutta Hanna Kososen keltainen mekko elää omaa elämäänsä Suomen valtaeliitin somekeskustelussa. Kuva: Soila Puurtinen

Vladimir Putinin Savonlinnan-vierailun erikoisin sivujuonne lienee se, että eduskuntaan puuhataan nyt mekkotempausta.

Kaikki alkoi Ilta-Sanomien otsikosta: "Keltamekkoinen nainen varasti huomion Olavinlinnan laiturilla — Putinin vieressä myös illallisella.”

Nainen keltaisessa mekossa oli Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.). Kokoomuslainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kritisoi Twitterissä Ilta-Sanomien otsikkoa, joka oli hänestä alentava.

— Jutussa toki kerrottiin, kenestä henkilöstä oli kysymys, ja juttu oli sinänsä kirjoitettu virheettömästi, Hanna Kosonen itse kommentoi Itä-Savolle.

— Tämä on iltapäivälehtien tapa ja tyyli tehdä otsikointia. Itse olen Twitterissä kommentoinut Ilta-Sanomien reaktiota lähinnä humoristiseen sävyyn.

Aiheesta nousi sosiaalisessa mediassa laaja keskustelu. Toimittaja Barbara Lybeck ehdotti, että naiset pukeutuisivat keltaiseen mekkoon eduskunnan seuraavaan täysistuntoon 5. päivänä syyskuuta. Asiasta innostui välittömästi muun muassa kaksi puoluejohtajaa, vasemmistoliiton Li Andersson ja kristillisten Sari Essayah. Sari Essayah veisteli Twitterissä pukevansa keltaisen mekon puoluekokoukseen, jotta media noteeraisi kokouksen.

Sosialidemokraattien kansanedustaja Pilvi Torsti tarjoutui Twitterissä lainaamaan vaatekaapistaan keltaisia mekkoja tempausta varten 5.9.

 

Lue myös: 

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonymous (kirjautumaton)
Oikeasti, eikö tulisi keskittyä hieman suurempiin ongelmiin kuin tämä. Ja onko Hanna Kosonen sanonut häntä ahdistaneen uutisointi? Taitaa muut taas haluta keksiä kohun kun jäivät ilman julkisuutta.

Sivut

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä