Tiistai, 19. syyskuu 2017
Reija

Ilosaarirockissa naku-uitiin ennätystahtia

15.07.201721:22
  • Kuva: Arttu Kokkonen / http://arttukokkonen.com

    Lämmin kesäsää edesauttoi uuden naku-uinnin maailmanennätyksen syntyä Joensuussa. Kuva: Arttu Kokkonen

Joensuussa parhaillaan käynnissä olevassa Ilosaarirockissa tehtiin lauantaina naku-uinnin maailmanennätys, kun yhteensä 789 alastonta uimaria pulahti yhtä aikaa Linnunlahteen. Australiassa tehty entinen ennätys ylitettiin vain kolmella uijalla.

Tempaus oli Radio Rockin järjestämä Guinnessin ennätystenkirjan virallinen ennätysyritys.

— Rannalla oli uskomaton tunnelma. Sadat osallistujat huusivat, lauloivat ja kannustivat muita mukaan, kunnes riittävä määrä oli nakuna. Enpä ole moista ennen kokenut, mukaanhan siihen piti mennä, Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis nauraa.

Siitä ei ole tietoa, kuinka suuren panokset savonlinnalaiset naku-uimarit antoivat ennätyksen saavuttamiseen, mutta varmasti heitä oli paljon mukana. Ilosaarirock on aina ollut yksi savonlinnalaisten rock- ja pop-musiikin ystävien suosikkifestareista hyvän tunnelmansa ja helpon saavutettavuutensa takia.

Sunnuntaina Ilosaarirockissa esiintyvät muun muassa Ultra Bra, Pixies, Rag’n’Bone Man, Royal Blood, Parov Stelar ja Vesala. Iltapäivällä esiintyvät myös muun muassa Tuure Kilpeläinen, joka käväisi viime keskiviikkona Huvilan Panimoklubilla Savonlinnassa, sekä Jarkko Martikainen, joka saapuu Huvilaan elokuussa.

Ilosaarirockin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.

Lisää uusi kommentti

Luetuimmat

Tuoreimmat uutiset

17.09. 12:11

Lue päivän lehti

Tee tilaus tästä

Kommentoidut